Antena Meniu Search
x

Video Motivul vizitei lui Putin în Belarus, după 3 ani: "Poporul şi armata din Belarus nu vor deloc să se implice conflictul din Ucraina"

Rusia se apropie de România! Republica Moldova va fi invadată de armata rusă peste câteva luni, a tras astăzi un semnal de alarmă şeful spionilor de la Chişinău. În acest timp, Putin era în Belarus, în vizită la ultimul dictator al Europei, pe care vrea să şi-l facă aliat de război.

de Redactia Observator

la 19.12.2022, 19:47

Vezi și

Următoarea ţintă a ruşilor este Republica Moldova, potrivit şefului Serviciului de Informații de la Chișinău. Scenariile invaziei sunt discutate zilele acestea la Kremlin, avertizează el. Putin ia în calcul mai multe strategii, inclusiv invazia terestră venită din regiunea separatistă Transnistria. "Întrebarea nu este dacă Federaţia Rusă va lansa ofensiva spre teritoriul Republicii Moldova, ci când se va întâmpla asta: fie la începutul anului, ianuarie-februarie, fie un pic mai târziu, martie-aprilie, dar, din informaţia pe care o deţinem noi, intenţionează să meargă mai departe, având scopul de a crea o joncţiune cu regiunea transnistreană", a declarat Alexandru Musteaţă, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Putin şi-a petrecut toată ziua în Belarus, singurul lui aliat din regiune

Avertismentul a fost lansat în timp ce ministrul român de Externe era la Chişinău. Bogdan Aurescu le-a promis moldovenilor că România le va fi alături, indiferent de ameninţări. Peste graniţă, Ucraina a început să fie bombardată încă de dimineaţă. 23 de drone iraniene au intrat în spaţiul aerian ucrainean şi până să fie doborâte 18 dintre ele, au atacat Kievul. Mai mulţi civili au fost răniţi. Şi Rusia a fost zguduită de mai multe explozii. Una dintre ele s-a produs la un parc de sonde petroliere din Siberia. Există bănuiala unui sabotaj care pedepseşte războiul lui Putin din Ucraina. Alte deflagraţii suspecte au făcut pagube în regiunea Belgorod, aproape de graniţa ucraineană. Ministerul rus al Apărării a anunţat că sistemele antibalistice ruse au doborât mai multe rachete de fabricaţie americană care au fost lansate spre obiective de pe teritoriul rus.

Putin şi-a petrecut toată ziua în Belarus - singurul lui aliat din regiune -  semn că pregăteşte ceva, spun analiştii militari. Preşedintele Aleksandr Lukaşenko l-a aşteptat la aeroport cu îmbrăţişări, pâine şi flori. Apoi au mers împreună spre Palatul Prezidenţial. Mulţi experţi au temeri tot mai mari că Moscova va împinge armata din Belarus spre ofensiva terestră împotriva Ucrainei. Armatele lui Putin şi Lukaşenko au fost mobilizate la manevre comune. "Lui Putin i-ar plăcea să implice mai mult Belarusul în acest război şi, deşi Putin şi Lukaşenko sunt aliaţi politici, poporul şi armata din Belarus nu vor deloc să se implice în acest conflict", a declarat Sean Bell, analist militar britanic. În vizită a fost şi şeful armatei ruse. Serghei Şoigu a inspectat trupele Rusiei de pe frontul din Ucraina. Nu a coborât însă printre recruţi, ci a făcut inspecţia din avion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Motivul vizitei lui Putin în Belarus, după 3 ani: "Poporul şi armata din Belarus nu vor deloc să se implice conflictul din Ucraina"