Antena Meniu Search
x

Nalvanîi a comparat condiţiile din închisoare cu cele dintr-un "lagăr de muncă chinez" şi s-a declarat victima "violenţei psihologice"

Alexei Navalnîi, opozantul rus, a oferit un interviu de 54 de pagini jurnaliştilor de la New York Times, interviu în care a vorbit despre condiţiile din închisoare.

de Redactia Observator

la 26.08.2021, 11:42

Nalvanîi a comparat condiţiile din închisoare cu cele dintr-un "lagăr de muncă chinez" şi s-a declarat victima "violenţei psihologice"
- Profimedia

Navalnîi a comparat condiţiile din închisoarea rusă cu cele dintr-un lagăr chinez de muncă. Condiţiile de încarcerare le-a catalogat drept "violenţă pshilogică". "Imaginaţi-vă ceva ca un lagăr de muncă chinez, unde toată lumea merge în rând şi unde există camere peste tot. Controlul este constant şi există o cultură a denunţului", a relatat Navalnîi.

Potrivit acestuia, deţinuţii din închisoarea în care este încarcerat nu au voie să citească sau să scrie, singurul mod de "relaxare" fiind să se uite la televizorul care difuzează filme de propagandă: "Trebuie să te aşezi pe scaun şi să te uiţi la televizor. Să citeşti, să scrii sau să faci altceva este interzis. Totul este organizat pentru ca eu să fiu controlat la maximum în fiecare oră a zilei", a mai precizat Navalnîi.

Alexei Navalnîi, cel mai aprig critic al lui Putin, a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, o otrăvire de care acuză Kremlinul şi FSB, o acuzaţie pe care Moscova o respinge. El a fost condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l denunţă drept politic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Nalvanîi a comparat condiţiile din închisoare cu cele dintr-un "lagăr de muncă chinez" şi s-a declarat victima "violenţei psihologice"