Antena Meniu Search
x

NATO a sărit în ajutorul Ucrainei

Liderii NATO vor să creeze o unitate din mii de luptători în ţările membre din estul Europei, pregătită să intervină într-o situaţie de criză

Vezi și

Liderii NATO vor să creeze o unitate din mii de luptători în ţările membre din estul Europei, pregătită să intervină într-o situaţie de criză

Trupele ucrainene s-au retras, din nou, de pe aeroportul din Luhansk, bastion al separatiștilor proruși din estul Ucrainei. Ordinul de retragere a fost dat după ce s-au confruntat cu tiruri de artilerie ale armatei ruse, susţine un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Un scenariu similar a avut loc şi în apropiere de Doneţk. Soldaţii ucraineni s-au retras din calea a ceea ce spun ei că erau tancuri ruseşti.

Între timp separatiştii continuă să avanseze spre Mariupol, un alt oraş important din regiunea Doneţk, situat pe malul Mării Azov.

În contextul crizei ucrainene, secretarul-general al NATO a declarat că Alianţa Nord-Atlantică va deveni mai vizibilă în statele membre din flancul estic prin constituirea unei forțe care să răspundă rapid amenințărilor. "Nu ne putem permite să fim naivi sau să ne facem iluzii. Ne confruntăm cu realitatea că Rusia ne consideră un adversar şi ne vom adapta la această situaţie", a spus Anders Fogh, secretarul-general al NATO.

Posibilitatea unei invazii ruse de amploare este privită cu îngrijorare în toată lumea. Uniunea Europeană pregăteşte o listă de noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » NATO a sărit în ajutorul Ucrainei