Antena Meniu Search
x

Space X, la un pas de turismul spațial, după ce naveta Crew Dragon a amerizat perfect în Golful Mexic (Video)

Au fost momente emoţionante aseară, la nivel global. Naveta Crew Dragon a amerizat în perfectă siguranţă în Golful Mexic. După 20 de ore de călătorie în spaţiu, cei doi astronauţi aflaţi la bord au fost extraşi din capsulă şi, acum, se odihnesc sub supravegherea unor medici. Pentru Space X, firma care a girat călătoria printre stele, reuşita este una istorică, iar pentru omenire un pas uriaş.

de Redactia Observator

la 03.08.2020, 23:11

Vezi și
  • Elon Musk, fondatorul Space X, încântat de succesul înregistrat de Crew Dragon.

Susţinută de patru paraşute, Dragon Crew a revenit pe Pământ în mijlocul apei, în Golful Mexic unde era aşteptată de o adevărată flotă de bărci private, dar şi de echipaj Space X. Era finalul unei călătorii de peste 20 de ore prin spaţiu. 

Mark Geyer, directorul centrului spaţial: După o călătorie stelară, Bob şi Doug, bine aţi venit acasă! Mă bucur să vă văd! 

După 64 de zile în spaţiu, acomodarea la gravitaţia Pământului va mai dura, timp în care vor fi atent monitorizaţi de medici. 

Doug Hurley, astronaut: Sunt cinci ani de când eu şi Bob am început să lucrăm la acest proiect. Să fim în acest punct, să fim primii membri ai echipajului Crew Dragon este incredibil! 

Paraşutele, odată deschise, au avut rolul unor frâne pentru naveta care a atins, în cădere, de pe orbită, şi 28 de mii de kilometri pe oră. Cea mai dificilă parte a călătoriei a fost intrarea în atmosferă. 12 minute sistemul de comunicaţie cade, iar temperatura la suprafaţa capsulei ajunge la două mii de grade, pe măsură ce capsula ia foc. 

Elon Musk, fondatorul Space X: Nu sunt foarte religios, dar m-am rugat pentru asta! Cred că acesta este un moment de care se poate bucura întreaga planetă şi pe care îl poate privi ca pe o realizare pentru umanitate. 

Următoarea misiune Space X, cu patru astronauţi la bord, este planificată în septembrie şi, dacă totul decurge conform planului, primii turişti vor ajunge în spaţiu în 2023. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Space X, la un pas de turismul spațial, după ce naveta Crew Dragon a amerizat perfect în Golful Mexic (Video)