Antena Meniu Search
x

Nepotul lui Charles de Gaulle, fan Putin, abia așteaptă să primească cetățenia rusă: "Voi luptaţi pentru valorile tradiţionale"

Pierre de Gaulle, care este nepotul fostului şef de stat şi erou al rezistenţei franceze în faţa Germaniei naziste şi care se declară în mod deschis pro-Putin, a anunţat joi că vrea să obţină cetăţenia rusă, apreciind că Rusia ar oferi "mari posibilităţi", informează AFP.

de Redactia Observator

la 16.11.2023, 16:28

nepotul lui Charles de Gaulle, Pierre de Gaulle
Nepotul lui Charles de Gaulle, fan Putin, abia așteaptă să primească cetățenia rusă: "Voi luptaţi pentru valorile tradiţionale" - Profimedia Images (arhivă)

"Da, absolut", a răspuns Pierre de Gaulle la o întrebare pusă de un jurnalist cu privire la intenţia sa de a obţine paşaportul rus, în marja unui forum cultural la Sankt-Petersburg, în nord-vestul Rusiei. "Aş fi onorat să primesc cetăţenia rusă", a adăugat el, potrivit unor afirmaţii citate în rusă de agenţia de presă TASS.

"Sunt bucuros să constat că voi (ruşii) luptaţi pentru valorile tradiţionale, familie, spiritualitate", a subliniat Pierre de Gaulle. Potrivit lui, "toate aceste valori au dispărut în ţările occidentale".

Pierre de Gaulle, 60 de ani, al patrulea fiu al lui Philippe de Gaule, fiul cel mare al generalului, exprimă de la începutul ofensivei ruse împotriva Ucrainei poziţii pro-Kremlin, pe care media ruse de stat nu au întârziat să le scoată în prim plan.

Pierre de Gaulle crede că Occidentul "a pierdut" în Ucraina

"Cred că NATO a pierdut în acest conflict, pentru că nici NATO, nici Occidentul nu mai au posibilitatea de a continua războiul", a declarat el, tot potrivit traducerii în rusă de pe TASS. "Este necesar să fie oprită această tragedie", a îndemnat el.

Acest consilier pentru strategii în afaceri a reluat de mai multe ori retorica lui Vladimir Putin, potrivit căreia conflictul din Ucraina a fost orchestrat de SUA şi NATO pentru a slăbi Moscova.

"Sunt uluit de acest mod de gândire unilateral care îl prezintă sistematic pe Vladimir Putin ca fiind personajul negativ şi pe omologul său ucrainean (Volodimir Zelenski) drept personajul bun", declara el în ianuarie într-un interviu pentru cotidianul francez Le Figaro.

Pierre de Gaulle pretinde că se înscrie astfel în moştenirea lui Charles de Gaulle, care, în timpul Războiului Rece, pleda pentru o poziţie echilibrată între SUA şi Uniunea Sovietică.

În februarie anul trecut, Pierre de Gaulle s-a deplasat la Volgograd (fostul Stalingrad), pentru festivităţile de 80 de ani de la victoria sovietică decisivă împotriva trupelor germane în 1943. Familia sa s-a desolidarizat de luările sale de poziţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Nepotul lui Charles de Gaulle, fan Putin, abia așteaptă să primească cetățenia rusă: "Voi luptaţi pentru valorile tradiţionale"