Antena Meniu Search
x

Neutralitatea față de războiul din Ucraina și reluare creșterii economice, prioritățile lui Viktor Orban în 2023

Suveranitate, libertate, ocupare deplină a locurilor de muncă şi asistenţă pentru familii vor fi principalele obiective la care Ungaria nu va renunţa în 2023 chiar şi în condiţii greu predictibile, a declarat miercuri premierul ungar Viktor Orban într-o conferinţă de presă, transmite MTI. Politicile interne și externe pe care cabinetul de la Buapesta le-a adoptat în ultimii ani au dus tensiuni cu instituțiile europene, ceea ce a dus la reducerea fondurilor oferite acestui stat. În urma negocierilor din ultimele luni au permis guvernului Orban să obțină banii necesari pentru a-și finanța proiectele de anul viitor.

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 14:17

Viktor Orban, premierul Ungariei
Neutralitatea față de războiul din Ucraina și reluare creșterii economice, prioritățile lui Viktor Orban în 2023. În 2022 Ungaria a trebuit să-şi ''apere independenţa şi suveranitatea'' - Profimedia

Potrivit lui Orban, rămânerea ţării sale în afara războiului din Ucraina va continua să aibă o importanţă deosebită pentru Budapesta. O altă prioritate a guvernului ungar va fi asigurarea creşterii economice a ţării simultan cu reducerea inflaţiei sub 10% până la finalul lui 2023.

Orban acuză interferențe externe în Ungaria

Viktor Orban s-a referit la alegerile desfăşurate în luna aprilie, spunând că ''trei miliarde de dolari s-au confruntat cu trei milioane de alegători'', iar cei ''din urmă au câştigat''. El a denunţat ceea ce a numit ''interferenţa străină'' şi ''stânga finanţată cu dolari''. ''Nu cred că asta se va schimba în curând'', a subliniat şeful executivului de la Budapesta.

În opinia sa, votul din aprilie a fost o ''adevărată luptă pentru libertate'', în care Ungaria a trebuit să-şi ''apere independenţa şi suveranitatea'' întrucât ''actori internaţionali au participat la vot cu o forţă fără precedent''. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Neutralitatea față de războiul din Ucraina și reluare creșterii economice, prioritățile lui Viktor Orban în 2023