Antena Meniu Search
x

Imagini spectaculoase în Sahara! A nins în deşert pentru al treilea an la rând

A nins în deşert, pentru al treilea an la rând. Iar localnicii, obşinuiţi cu temperaturi fierbinţi de până la 50 de grade Celsius, s-au bucurat din plin de zăpa

Vezi și

A nins în deşert, pentru al treilea an la rând. Iar localnicii, obşinuiţi cu temperaturi fierbinţi de până la 50 de grade Celsius, s-au bucurat din plin de zăpadă. Un fotograf local a surprins peisajul incredibil iar pozele lui fac acum furori printre internauţi.

Un episod rar de frig a adus iarna adevărată în deşertul Sahara, unul dintre cele mai călduroase locuri de pe planetă.

În anumite zone, zăpada s-a depus într-un strat gros, duminică dimineaţa. Iar un fotograf algerian a profitat de ocazie pentru a surprinde imagini incredibile.

Copiii localnicilor au făcut un derdeluş pe dunele de nisip, de obicei, extrem de fierbinţi. Acelaşi fotograf a surprins şi ninsoare abundentă care a căzut în weekend, în nordul Africii. 

Priveliştea a fost disponibilă, din păcate, doar câteva ore. Imaginile au fost surprinse în oraşul algerian Ain Sefra, denumit şi "poarta către deşert".

Meteorologii spun că zăpada a fost adusă de aerul rece din Atlanticul de Nord, prin Spania, şi a ajuns în weekend în Maroc şi în vestul Algeriei.

E deja al treilea an în care ninge la Ain Sefra. Înainte, ultima dată când localnicii se bucuraseră de ninsoare a fost pe 18 februarie 1979, dar atunci a fost o furtună îngheţată care a durat doar o jumătate de oră. În aceeaşi zonă a celui mai mare deşert de pe planetă, temperaturile pot ajunge chiar şi la 50 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Imagini spectaculoase în Sahara! A nins în deşert pentru al treilea an la rând