Antena Meniu Search
x

ALERTĂ! Ninsorile fac ravagii în Europa

După câteva zile de ninsori aprige, sudul Europei se pregăteşte să iasă de sub incidenţa codurilor de vreme rea

Vezi și

După câteva zile de ninsori aprige, sudul Europei se pregăteşte să iasă de sub incidenţa codurilor de vreme rea

După mai multe zile sub cod roşu, autorităţile bulgare au decretat stare de urgenţă în sudul ţării, unde penele de curent au afectat 800 de localităţi. Trei oameni au murit într-o avalanşă în Munţii Pirin, din sud-vestul ţării, în vreme ce zeci de mii de localnici din Munţii Rodopi au petrecut a doua zi în beznă.

Situaţia e mai gravă în Zlatograd, unde proviziile sunt pe sfârşite. Iar ajutoarele nu vor ajunge prea curând. Pe alocuri, în Munţii Rodopi, accesul e de-a dreptul imposibil.

Şase alpinişti, trei bosniaci şi trei sârbi, au rămas înzăpeziţi pe un vârf din Muntenegru de patru zile. S-au adăpostit la o cabană, unde au stat din mila oamenilor. În zonă, stratul de zăpadă măsoară trei metri, însă salvamontiştii vor încerca să îi evacueze în cursul zilei de azi.

Ninsorile au acaparat şi estul Bosniei şi Herţegovinei. Două municipalităţi au intrat în stare de urgenţă, după căderile masive de zăpadă din ultimele zile. În sud-est, avariile la reţeaua electrică au lăsat în beznă zeci de mii de oameni de patru zile. Mare parte din Bosnia şi Herţegovina rămâne şi astăzi, sub avertizare de cod galben de temperaturi scăzute şi ceaţă.

În regiunea italiană Molise, a fost doborât recordul pentru cea mai mare cantitate de precipitaţii sub formă de ninsoare. În numai 16 ore, s-a depus un strat de zăpadă înalt de doi metri.

Nu a mai nins aşa de mult de aproape şase decenii. Doar două regiuni din Italia au rămas sub incidenţa codurilor de vreme rea. Este vorba de Sicilia şi Calabria, unde codul portocaliu de furtună expiră astăzi, la ora 21.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » ALERTĂ! Ninsorile fac ravagii în Europa