Antena Meniu Search
x

Noi detalii teribile în cazul păstorilor români ucişi în Chivasso, Italia. "Olaru încă mai respira. L-am lovit până n-a mai mişcat" (Video)

În urmă cu un an, o crimă teribilă îngrozea Italia şi România. Doru Constantin Olaru şi Costel Cornel Calinciuc, doi păstori români care lucrau la o fermă din regiunea Chivasso au fost ucişi cu bestialitate de patru italieni, la rândul lor ciobani, trei dintre ei fiind fraţi.

În urmă cu un an, o crimă teribilă îngrozea Italia şi România. Doru Constantin Olaru şi Costel Cornel Calinciuc, doi păstori români care lucrau la o fermă din regiunea Chivasso au fost ucişi cu bestialitate de patru italieni, la rândul lor ciobani, trei dintre ei fiind fraţi.

Tragedia a avut loc în noaptea de 24 spre 25 octombrie, pe un câmp din apropierea localităţii italiene Chivasso.

Asasinii au dat foc rulotei românilor în jurul orei 2:00 noaptea.

Doru Olaru şi Costel Calinciuc au reuşit să fugă, însă nu foarte departe. Mai întât l-au prins pe Doru, pe care l-au omorât cu bestialitate în mijlocul turmei de oi. Pe Costel l-au ucis pe câmp, la circa 500 de metri distanță de Doru.

Ambii bărbați români și-au găsit sfâșitul sub lovituri violente aplicate la nivelul capului, lovituri care le-au zdrobit craniile. Doru (28 de ani) şi Costel (38 de ani) n-au avut nicio șansă, fiind loviţi în cap cu o bară de oțel, de cel puțin 15 ori. 

Asasinarea ciobanilor români în Chivasso a fost pusă la cale de un grup de patru ciobani italieni: Piero Bergero (31 de ani), împreună cu frații săi, Romano (33 de ani) și Daniele (25 de ani), alături de Alex Bianciotto (29 de ani).

"Olaru încă mai respira..."

Piero Bergero, din Oglianico, este închis în penitenciarul Eporediese. Departe de cei doi fraţi, Romano şi Daniele, care sunt închişi în Vallette şi Biella.

Zilele acestea, presa italiană a publicat declarațiile lui bărbatului în fața autorităților judiciare. 

"În seara aceea, după ce am ajuns la rulotă, totul s-a petrecut la întâmplare și cu repeziciune. Daniele și cu mine am avut grijă de Calinciuc, pentru că a fost primul care a ieșit din rulotă și a venit în direcția noastră. Alex și celălalt frate al meu, Romano, s-au ocupat de Olaru. Eu l-am omorât întâi pe Calinciuc, cu mai multe lovituri la cap", povesteşte criminalul.

Apoi, Bergero a avut grijă să-l termine şi pe Olaru, care încă mai respira. Tânărul păstor supraviețuise loviturilor repetate aplicate de ciobanii italieni.

"M-am trezit deodată cu el în spatele meu, m-am întors și l-am lovit până l-am omorât, aproape că nici nu mi-am dat seama de ceea ce făceam, l-am lovit până când mi s-a părut că nu mai respiră", a declarat Piero Bergero în faţa magistraţilor.

Italianul a dezvăluit că nu trebuia să se ajungă la omor. Ideea inițială a fost să le administreze românilor o lecţie pentru agresiunea care avusese loc cu trei zile înainte, pe 21 octombrie, împotriva lui Attilio Bergero, 22 de ani, al patrulea frate al ucigașilor. 

Totul s-a terminat în mai puţin de o oră. 

Potrivit La Stampa, în acest caz mai sunt cercetaţi alţi zece suspecți. Procuratura a solicitat rechizitoriul, însă audierea în fața judecătorului nu a fost încă programată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Noi detalii teribile în cazul păstorilor români ucişi în Chivasso, Italia. "Olaru încă mai respira. L-am lovit până n-a mai mişcat" (Video)