Antena Meniu Search
x

Noi informaţii în cazul jurnalistului DECAPITAT! James Foley ar fi avut DOI CĂLĂI

Înregistrarea video cu decapitarea jurnalistului american James Foley, oferă indicii care conduc la ipoteza că bărbatul care l-a decapitat pe Foley nu este acelaşi cu cel a cărui voce se aude la început

Înregistrarea video cu decapitarea jurnalistului american James Foley, oferă indicii care conduc la ipoteza că bărbatul care l-a decapitat pe Foley nu este acelaşi cu cel a cărui voce se aude la început

La o zi după ce ambasadorul britanic în SUA a declarat că experţii din Marea Britanie sunt aproape în a-l identifica pe ucigaşul lui Foley, doi experţi americani au declarat pentru CNN, conform Antena3, că filmul oferit de ISIS, cel mai probabil un montaj, se opreşte în momentul în care un bărbat mişcă un cuţit în zona gâtului jurnalistului.

Cu toate acestea, noi detalii încep să iasă la iveală, pe măsură ce specialiştii analizează înregistrarea cu uciderea lui Foley. Experţii au arătat că bărbatul care vorbeşte cu accent britanic - care ar fi un fost rapper din Londra - ar putea să nu fie cel care l-a decapitat pe jurnalist.

Unul dintre lucrurile care le-au trezit suspiciuni specialiştilor care au urmărit imaginile este cuţitul folosit ucigaş: în prima parte a clipului, bărbatul îmbrăcat în negru ţine în mână un cuţit diferit de cel ce se vede la finalul înregistrării, aruncat pe pământ. „Este vorba, cu siguranţă, de o schimbare a actorilor. Sunt anumite schimbări notabile ce pot fi observate, printre care şi dimensiunea şi stilul cuţitului folosit”.

De asemenea, Patel a atras atenţia şi asupra „modificării fizicului celui care stă lângă trupul decapitat”, sugerând că există posibilitatea ca persoana care l-a ucis pe jurnalist să fie o alta decât cea care vorbeşte la început în limba engleză.

Anchetatorii încearcă să stabilească şi dacă vocea din înregistrarea video este cea a bărbatului care îl ameninţă pe Foley cu cuţitul sau dacă este vocea unei terţe persoane.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic a revendicat executarea jurnalistului american James Foley, explicând că este vorba de un act de ripostă faţă de raidurile aeriene americane în Irak.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Noi informaţii în cazul jurnalistului DECAPITAT! James Foley ar fi avut DOI CĂLĂI