Antena Meniu Search
x

Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, mult mai contagioasă, a ajuns în SUA

Statele Unite au raportat marţi primul caz de Covid-19 confirmat a fi cauzat de noua variantă de coronavirus despre care e crezut că a apărut în Marea Britanie şi despre care cercetătorii spun că este mult mai contagioasă, relatează NBC.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 30.12.2020, 08:00

Noua variantă a COVID a fost identificată în peste 20 de țări.
Noua variantă a COVID a fost identificată în peste 20 de țări. - Profimedia Images
  • Un american de 20 de ani, care nu a călătorit recent, s-a infectat cu noua tulpină a coronavirusului.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Guvernatorul statului Colorado, Jared Polis, a anunţat că un bărbat în vârstă de 20 de ani, care nu a călătorit recent, este contaminat, scrie News.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Virusurile suferă deseori mutaţii şi mai multe alte variante ale noului coronavirus au fost raportate în ultimele luni, însă până acum cele mai multe dintre mutaţii nu au avut impact semnificativ legat de răspândirea coronavirusului sau de modul în care afectează oamenii.

A fost descoperit că noua variantă, numită VUI-202012/01 („Variant Under Investigation” în decembrie 2020), a suferit mutaţii la nivelul codului genetic. Remarcabil este că „aceste modificări pot face virusul să fie transmis mult mai rapid”, potrivit Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC). 

Noua variantă a virusului a ajuns în peste 20 de țări

Noua variantă a fost identificată în peste 20 de ţări, inclusiv Franţa, Danemarca, Japonia, Coreea de Sud şi Canada. Oamenii de ştiinţă britanici, unde au fost descoperite mai multe cazuri, o studiază îndeaproape.

Un raport al Departamentului de Sănătate arată că noua variantă identificată nu pare să fie mai periculoasă şi nu cauzează forme mai severe ale bolii. Dar, pentru că este mult mai contagioasă, există riscul ca sistemele sanitare să fie copleşite în următoarele săptămâni şi luni.

Noul studiu publicat de Public Health England arată că cei care au fost infectaţi cu noua variantă nu prezintă un risc crescut de reinfectare şi că rata de mortalitate nu a fost mai mare.

Două vaccinuri anti-Covid - unul dezvoltat de Moderna şi unul dezvoltat de Pfizer - sunt în prezent distribuite şi administrate pe teritoriul SUA. Guvernul are ca obiectiv vaccinarea a 20 de milioane de americani până la finalul acestei luni, însă deocamdată 2,1 milioane de oameni au primit vaccinuri, potrivit CDC.

Statele Unite au înregistrat, de la descoperirea primului caz de Covid-19, peste 19,5 milioane de contaminări şi mai mult de 338.000 de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Stiri externe » Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, mult mai contagioasă, a ajuns în SUA