Antena Meniu Search
x

EA este femeia care a SCĂPAT de EBOLA în doar 14 zile!

Peste 4.000 de persoane au murit din cauza acestei boli, neavând acces la medicamentaţia potrivită! Cercetătorii spanioli au reuşit să găsească, însă, tratamentul care luptă împotriva teribilului virus

Peste 4.000 de persoane au murit din cauza acestei boli, neavând acces la medicamentaţia potrivită! Cercetătorii spanioli au reuşit să găsească, însă, tratamentul care luptă împotriva teribilului virus

Teresa Romero, prima persoană contaminată cu virusul Ebola în afara Africii, s-a vindecat datorită tratamentului cu ZMapp, potrivit rezultatelor definitive ale testelor, anunțate marți de medici la Madrid.

Criteriile privind vindecarea de virusul Ebola stabilite de OMS sunt îndeplinite, după patru analize de sânge cu rezultat negativ, a anunțat doctorul Jose Ramon Arribas, de la spitalul Carlos III din Madrid, la 15 zile de la spitalizarea femeii.

Asistenta medicală în vârstă de 44 de ani a făcut parte din echipă care a tratat doi călugări spanioli contaminați cu acest virus în Africa și decedați pe 12 august, respectiv 25 septembrie.

În ce constă tratamentul cu ZMapp:

Au fost infectaţi şoareci cu virusul Ebola şi au fost atent monitorizaţi anticorpii produşi. Cu ajutorul ingineriei genetice, s-au extras din tutun exact anticorpii produşi de animale. Ajunşi în organism, aceştia au anihilat 100% boala, medicamentul primind numele de ZMapp.

Desigur, până când acesta va putea fi comercializat are de trecut nişte teste experimentale pe animale, după care pe oameni, conform El Pais.

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a peste 4.500 de persoane din totalul de 7.399 de cazuri înregistrate oficial în șapte țări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal, Spania și Statele Unite), potrivit unui bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) publicat pe 8 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » EA este femeia care a SCĂPAT de EBOLA în doar 14 zile!