Antena Meniu Search
x

Nu o să îţi vină să crezi ce a făcut o URSOAICĂ pentru a primi atenţie!

O ursoaică panda de la un centru de reproducere din China a simulat sarcina pentru a primi mai multă hrană și atenție din partea îngrijitorilor

O ursoaică panda de la un centru de reproducere din China a simulat sarcina pentru a primi mai multă hrană și atenție din partea îngrijitorilor

Ai Hin, o femelă de urs în vârstă de sase ani, prezenta luna trecută toate semnele unei sarcini, reușind să-i “păcălească” pe îngrijitorii centrului, care se pregăteau să transmită evenimentul în direct. Ursoaica a prezentat o scădere a poftei de mâncare şi a mobilităţii şi o creştere a nivelurilor hormonale, simptome ce i-au făcut pe îngrijitori să creadă că este gestantă.

Comportamentul care indica sarcina a revenit însă la normal în ultimele zile, iar o serie de teste fiziologice au indicat lipsa acesteia.

Conform specialiștilor, astfel de “sarcini false” sunt destul de des întâlnite în cazul speciilor amenințate. Femelele se bucură de un tratament special în timpul sarcinii și mimează semnele unei gestații chiar și când aceasta nu există, pentru a primi în continuare atenție.

Având în vedere dificultățile de reproducere în captivitate a urșilor panda, acestea beneficiază în timpul sarcinii de spații mai confortabile, aer conditonat, porții suplimentare de hrană și îngrijire permanentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Nu o să îţi vină să crezi ce a făcut o URSOAICĂ pentru a primi atenţie!