Antena Meniu Search
x

"Nu știm cum a început". O boală misterioasă a făcut ravagii printre turiştii dintr-o staţiune montană din Suedia

O cabană populară de pe cel mai înalt vârf al Suediei a fost nevoită să se închidă temporar după ce o boală de stomac s-a răspândit rapid printre excursioniști.

de Redactia Observator

la 07.08.2023, 11:09

"Nu știm cum a început". O boală misterioasă s-a răspândit rapid printre turiştii dintr-o staţiune montană din Suedia
"Nu știm cum a început". O boală misterioasă s-a răspândit rapid printre turiştii dintr-o staţiune montană din Suedia - Shutterstock

Stațiunea montană STF Kebnekaise, care se află la poalele masivului Kebnekaise de 2.096 m, a pus în carantină mai mulți oaspeți care s-au îmbolnăvit în ultimele zile, dar a decis să ia o măsură mai drastică după ce boala a fost detectată și la excursioniștii care campau în zonă.

Toți oaspeții, cu excepția a doi, care erau prea bolnavi pentru a călători duminică, au părăsit stațiunea, care are 220 de paturi, un restaurant și un magazin. Natura exactă a bolii nu a fost încă determinată.

"Nu știm cum a început, dar cumva cineva din stațiunea montană a contractat o boală de stomac și s-a răspândit", a declarat Maria Persson, manager operațional la stațiunea montană STF Kebnekaise, pentru The Guardian. Excursioniștii care se aflau în camping au fost, de asemenea, evacuați de pe munte.

Pentru a încerca să oprească răspândirea microbului, asociația turistică suedeză i-a sfătuit pe excursioniști să respecte practicile corecte pentru a merge la baie, inclusiv să se îndepărteze la 100 de metri de traseu, case, cabane și cursuri de apă pentru a-şi face nevoile într-o groapă săpată chiar de ei, pe care apoi să o şi acopere.

Stațiunea montană STF Kebnekaise, unde oaspeții își fac singuri patul și își curăță singuri camera, a fost complet rezervată aproape în fiecare noapte în acest sezon înainte de a fi afectată de virus. Zona va fi complet igienizată și se așteaptă să se redeschidă joi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Nu știm cum a început". O boală misterioasă a făcut ravagii printre turiştii dintr-o staţiune montană din Suedia