Antena Meniu Search
x

La Londra a inceput numaratoarea lebedelor regale

Britanicii, si in primul rand familia regala, asteapta cu sufletul la gura nasterea viitorului mostenitor al tronului, primul copil al ducelui si ducesei de Cambridge. In acest timp, pe Tamisa, alti bebelusi regali sunt in centrul atentiei.

Vezi și

Este vorba despre puii de lebada aflati sub protectia reginei, potrivit unei traditii care dateaza de vreo noua sute de ani.

Numaratorul lebedelor reginei si-a imbracat din nou uniforma specifica si s-a imbarcat intr-o luntre de lemn, pentru recensamantul anual al lebedelor de pe Tamisa. Originile ceremoniei se afla in indepartatul Ev Mediu, cand coroana engleza a luat sub protectia sa toate lebedele salbatice din regat.

Prietenii lebedelor au rasuflat usurati cand barcile cu stindardul regal si-au inceput calatoria pe fluviu. Aceasta deoarece, anul trecut, din cauza unor ploi neobisnuit de abundente, recensamantul nu a putut avea loc, pentru prima data in aproape noua secole. Acum, insa, totul a revenit la normal. Numaratoarea este denumita Ridicarea Lebedelor, deoarece fiecare pasare, mare sau mica, este scoasa din apa pentru a fi examinata, fie ca ii place sau nu.

Chiar daca nu mai risca sa ajunga in cratita, lebedele nu au scapat de pericole. Cel mai mare este reprezentat de carligele pescarilor carora le cad victime 30 - 40 la suta din puii nou-nascuti. Bolile si inundatiile sunt alte amenintari pentru gratioasele pasari. Ultimul recensamant a inregistrat 30 de familii si 114 pui pe un sector de peste 125 de kilometri, in zona castelului regal de la Windsor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » La Londra a inceput numaratoarea lebedelor regale