Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Numărul iranienilor morți la Mecca a crescut la 464

Bilanțul iranienilor morți în timpul busculadei produse săptămâna trecută la Mina, în apropierea orașului sfânt musulman Mecca, din Arabia Saudită, a crescut de la 241 la 464.

de Redactia Observator

la 01.10.2015 , 11:29

 Bilanțul iranienilor morți în timpul busculadei produse săptămâna trecută la Mina, în apropierea orașului sfânt musulman Mecca, din Arabia Saudită, a crescut de la 241 la 464.

'La șapte zile după acest tragic accident și de căutări continue (...), numărul pelerinilor iranieni urcați la Cer în timp ce săvârșeau ritualul de Hajj la Mina este de 464', indică comitetul într-un comunicat citat de AFP.

Iranul este țara de unde provin cele mai multe dintre victimele tragediei de la Mina care, conform autorităților de la Riad, s-a soldat în total cu 769 de morți și 934 de răniți.

Articolul continuă după reclamă

Această tragedie, cea mai mare din ultimii 25 de ani în timpul pelerinajului anual (Hajj), a amplificat tensiunile deja existente între Iranul șiit și Arabia Saudită sunnită, cei doi mari rivali din regiune.

Liderul religios suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Arabia Saudită ar trebui să-și prezinte scuze și să-și accepte responsabilitatea pentru tragedia de la Mecca, iar președintele Hassan Rohani a criticat Riadul pentru lipsa de cooperare în privința repatrierii trupurilor victimelor și ajutării răniților. Arabia Saudită a acuzat la rândul său Iranul că exploatează politic tragedia de la Mina.

Sursa: AGERPRES

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Numărul iranienilor morți la Mecca a crescut la 464