Antena Meniu Search
x

O americancă vrea să traverseze Oceanul Pacific vâslind

O americancă vrea să intre în istorie ca prima femeie care traversează Oceanul Pacific singură la bordul unei bărci cu vâsle

Vezi și

O americancă vrea să intre în istorie ca prima femeie care traversează Oceanul Pacific singură la bordul unei bărci cu vâsle

Tânăra a părăsit un port japonez după ce le-a dat întâlnire celor apropiaţi pe celălalt ţărm a oceanului, la San Francisco, la o distanţă de aproape 10.000 de kilometri. 

Până acum, doar doi oameni au încheiat cu bine traversarea Pacificului în bărci cu vâsle şi amândoi erau bărbaţi. Sonya Baumstein a pornit, acum, pe urmele lor, într-o călătorie care îi va lua între patru şi şase luni. Înaintea plecării din Japonia, ea părea foarte destinsă, ca şi cum nici nu i-ar fi păsat de riscurile unei asemenea aventuri.

Sonya a practicat canotajul, ca studentă, dar un accident a obligat-o să renunţe la sportul de performanţă. Experienţa a ajutat-o, însă, să se pregătească pentru marea încercare: s-a îngrăşat 18 kilograme, deoarece se aşteaptă să consume multe calorii vâslind de dimineaţă până seara iar alimentele deshidratate nu vor compensa pe deplin energia pierdută. Barca sa, realizată la comandă, este gata să înfrunte valurile dar nimeni nu poate fi sigur că le va şi învinge.

Tânăra a fost condusă, la debarcader, de prietenul şi mama sa, care au urmărit-o, o vreme, cu o şalupă. Apoi, însă, s-au retras, deoarece ea nu-şi poate permite o navă de sprijin. În larg, va fi singură iar la nevoie nu se va putea bizui decât pe telefonul prin satelit, pe GPS şi, în primul rând, pe voinţa sa de a reuşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » O americancă vrea să traverseze Oceanul Pacific vâslind