Antena Meniu Search
x

O bancă și-a lăsat clienții să scoată mai mulți bani decât aveau pe carduri. S-au făcut cozi uriașe la bancomatele din țară: o eroare extrem de scumpă

Cea mai mare bancă din Etiopia încearcă să recupereze sumele pierdute după ce o problemă tehnică a permis clienților să retragă mai mulți bani decât aveau în conturile lor, potrivit SkyNews.

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 22:50

O eroare extrem de scumpă - Shutterstock

Banca Comercială a Etiopiei a pierdut peste 2,4 miliarde de birr etiopieni, adică aproximativ 32 de milioane de lire sterline, anunță presa locală.

O jumătate de milion de tranzacții, în timpul problemei

CEO-ul băncii, Abe Sano, a declarat reporterilor că s-au făcut o jumătate de milion de tranzacții în timpul problemei. El afirmă că, împreună cu cu poliția, încearcă să recupereze banii pierduți. Vestea despre problema tehnică a fost răspândită pe rețelele de socializare de către studenți, care au retras o mare parte din bani, a spus el.

La bancomatele din toată țara s-au format cozi lungi după ce problema a fost descoperită. Banca Comercială a Etiopiei a fost înființată în 1963 și are aproximativ 40 de milioane de clienți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » O bancă și-a lăsat clienții să scoată mai mulți bani decât aveau pe carduri. S-au făcut cozi uriașe la bancomatele din țară: o eroare extrem de scumpă