Antena Meniu Search
x

O boală misterioasă face ravagii în sudul Indiei. Sute de persoane au ajuns la spital cu simptome grave

Cel puțin o persoană a murit și alte 227 au ajuns la spital cu simptome asem[n[toare cu cele ale epilepsiei, în sudul Indiei. Pacienții s-au prezentat cu greață, convulsii și stări de leșin.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 08.12.2020, 09:25

Medicii nu reușesc încă să-și dea seama cu ce boală au de-a face.
Medicii nu reușesc încă să-și dea seama cu ce boală au de-a face. - Profimedia Images
  • Sute de persoane au ajuns la spital cu simptome bizare.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

În mijlocul războiului cu un inamic invizibil - pandemia de coronavirus, India se confruntă, mai nou, cu o boală misterioasă care face ravagii în zona de sud, BBC.

Andhra Pradesh, unul dintre cele mai afectate state de COVID, cu peste 800.000 de cazuri, se confruntă acum cu o nouă criză sanitară. Sute de persoane au ajuns la spital cu stări de vomă, greață, stări de leșin și convulsii. Potrivit ministrului Sănătății, toți au fost testați negativ pentru coronavirus.

"Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început brusc să vomite după ce s-au plâns de arsuri la ochi. Unii dintre ei au leșinat sau au suferit convulsii", a declarat un martor, pentru publicația Indian Express.

Autoritățile au declarat că probele de sânge ale pacienților nu au dezvăluit prezența unei infecții virale.

"Am exclus contaminarea apei sau poluarea aerului ca posibile cauzem, după ce oficialii au vizitat zonele în care oamenii s-au îmbolnăvit", potrivit ministrului Sănătății. "Este o boală misterioasă și doar analiza de laborator va dezvălui cu ce ne confruntăm acum".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » O boală misterioasă face ravagii în sudul Indiei. Sute de persoane au ajuns la spital cu simptome grave