Antena Meniu Search
x

Video O cameră de bord a filmat momentul în care se surpă tavanul parcării din New York. Clădirea cu 4 etaje s-a prăbușit din senin, ucigând un muncitor

Au fost momente de groază într-o zonă celebră a oraşului New York. Un om a murit şi alţi cinci au fost răniţi, după ce o parcare supraetajată din Manhattan s-a prăbuşit. Autorităţile au folosit un câine robot şi drone pentru a căuta supraviețuitori printre ruinele clădirii. 

de Redactia Observator

la 19.04.2023, 15:08

Vezi și

A fost nevoie doar de 10 secunde pentru ca parcarea din Manhattan să se transforme în ruină: tragedia a curmat cel puţin o viaţă. 

Momentul a stârnit panică printre cei care lucrau în clădirile din apropiere. 

O cameră de bord a filmat momentul în care se surpă tavanul parcării supraetajate

Imaginile filmate de camera de bord a unei maşini aflate în parcare arată exact momentul în care tavanul se surpă. Cinci oameni au fost răniţi în urma incidentului. Unul dintre muncitorii care lucra în clădire a rămas captiv la etajele superioare ale parcării. 

Pe acelaşi subiect

"Am auzit o bubuitură puternică și am crezut că (n.r. ceva) a lovit clădirea noastră, așa că ne-am dus la ferestre să verificăm. Am văzut fum și am deschis fereastra și totul era distrus. Totul se prăbușise. Toate resturile, fumul, mașinile se scufundau. Parcă era un film. A fost oribil", a declarat angajatul unei firme care are sediul în apropiere.

Un câine robot a căutat supraviețuitori sub dărâmături

Structura cu trei etaje, care se află la doar câteva străzi distanţă de Primărie și la mai puţin de un kilometru de Bursa de Valori din New York, s-a prăbuşit în jurul orei locale 16. Poliţia şi pompierii au ajuns imediat la faţa locului, însoţiţi de un câine robot şi de o dronă, pe care le-au folosit pentru a depista dacă mai există supravieţuitori sub dărâmături. "Mulţumim Lui Dumnezeu că avem un câine robot care a putut intra în clădire. În mod ideal despre asta vorbim, să nu trimitem un om în interiorul unei clădiri instabile", a spus Eric Adams, primarul New York-ului.

Oficialii cred că este vorba despre o prăbuşire structurală. Inginerii de la Departamentul de Construcţii au anunţat că verifică toate clădirile din zonă pentru a se asigura că incidentul nu se va repeta. Pentru asta vor analiza imaginile filmate cu drona şi înregistrările din interiorul parcării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » O cameră de bord a filmat momentul în care se surpă tavanul parcării din New York. Clădirea cu 4 etaje s-a prăbușit din senin, ucigând un muncitor