Antena Meniu Search
x

O comunitate de români din Statele Unite a fost ținta unui atac criminal

O întreagă comunitate de români a fost ţinta unui atac armat, în Statele Unite, iar cel care plănuia masacrul era tot din ţara noastră, spun poliţiştii.

Vezi și

O întreagă comunitate de români a fost ţinta unui atac armat, în Statele Unite, iar cel care plănuia masacrul era tot din ţara noastră, spun poliţiştii. L-au arestat chiar înainte să îşi pună în aplicare planul diabolic. Cu câteva zile înainte şi-a dezvăluit intenţia pe facebook.

Un mesaj scris în română şi postat pe facebook anunţa atacul. Iar aceasta ar fi fost ţinta, Biserica penticostală românească din Phoenix, Arizona. Când informaţia a ajuns şi la autorităţi a fost pus în acţiune planul roşu. Era 17 februarie, trecuse doar o săptămână de la masacrul de la un liceu din Florida. "Am fost îndeajuns de îngrijoraţi încât am alocat detectivi speciali care să îl urmărească, ca să putem acţiona înainte să comită violenţe şi să ucidă."

Cel care plănuia masacrul se numeşte Ismaiel Damian. E tot român şi ar fi plănuit să atace chiar în timpul slujbei. Poliţiştii l-au prins chiar în momentul în care se îndrepta spre biserică. "Sunt foarte recunoscător şi îi mulţumesc persoanei care a oferit această informaţie. Pentru că noi avem de făcut două lucruri, trebuie să avem încrederea membrilor comunităţii, trebuie să o avem atunci când ei vin şi ne oferă informaţii, ca ei să ştie că noi vom acţiona."

În maşina suspectului a fost găsit un pistol. O armă mică, deşi anunţul vorbea despre un atac cu armă automată. Bărbatul a fost arestat şi va fi suspus unui control psihiatric. Le-a spus anchetatorilor că soţia sa era sechestrată în biserică. Femeia ar fi murit însă, acum doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O comunitate de români din Statele Unite a fost ținta unui atac criminal