Antena Meniu Search
x

O dronă cu 30 de pachete de explozibil C4 ar fi trebuit să-l ucidă pe Putin. Aparatul de zbor s-a prăbuşit la 20km de ţintă

Ucraina ar fi încercat să îl asasineze pe Vladimir Putin cu o dronă încărcată cu 17 kilograme de explozibili, scrie presa germană. Tentativa ar fi avut loc în weekend, iar aparatul de zbor s-a prăbuşit la 20 de kilometri de ţintă.

de Redactia Observator

la 28.04.2023, 08:00

Vezi și

Chiar şi cu acest eşec, forţele Kievului nu se descurajează. Şeful NATO a anunţat că Alianţa a livrat Ucrainei aproape toate vehiculele promise. Între timp, liderul de la Kremlin a semnat un decret care permite deportarea ucrainenilor din teritoriile ocupate care refuză să-și ia cetățenia rusă.

Consiliul European a adoptat, pe de altă parte, o rezoluţie care spune că deportarea copiilor ucraineni de către Rusia este foarte asemănătoare cu un genocid. Ucraina spune că 20.000 de copii au fost duşi în zone controlate de ruşi. 

Drona folosită de ucraineni are 3,5 metri lungime, cântăreşte 85 de kilograme şi are o rază de acţiune de 800 de kilometri. La bord, ar fi avut 30 de pachete de explozibil C4, potrivit ziarului german Bild.

Îngrijorări la Kremlin cu ocazia Zilei Victoriei

Pe acelaşi subiect

Jurnalist Bild: Presupunem că drona a pornit de la Harkov. Tocmai am trasat linie de la Harkov și vom vedea cât de aproape a fost totul. Și anume, drona a zburat la Moscova. Putin ar fi trebuit să fie în Parcul Industrial dimineața, dar dintr-un anumit motiv drona a zburat cu aproximativ 30 km mai departe și apoi s-a prăbușit aici, în nord-estul Moscovei.

Pentru ucraineni, chiar şi faptul că au ajuns cu drona atât de departe poate fi considerat un succes. Asta ridică îngrijorări cu privire la manifestaţiile care vor fi cu ocazia Zilei Victoriei, când ruşii sărbătoresc înfrângerea Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

Alexei Arestovich, fost consilier al lui Zelenski: Nu m-aş grăbi să spun că Putin va fi în siguranţă la parada de 9 Mai.

Şi ruşii de pe front au motive să se teamă. Jens Stoltenberg a anunţat că ucrainenii au primit 98% dintre vehiculele de luptă promise de NATO, adică 230 de tancuri şi 1.550 de vehicule blindate.

Jens Stolteberg: Am instruit și echipat mai mult de nouă brigăzi blindate ucrainene noi. Acest lucru va pune Ucraina într-o poziție puternică pentru a continua să recupereze teritoriul ocupat.

Un om a murit şi alţi 23 au fost răniţi după un atac cu rachete de croazieră asupra oraşului Mikolaiv. Patru case şi un bloc au fost grav avariate. Iar Putin are planuri şi pentru ţările baltice. Potrivit ziariştilor suedezi, ar vrea să le destabilizeze prin propagandă, mituirea oamenilor de afaceri şi cu ameninţarea că va tăia alimentarea cu electricitate.

Consiliul European cere încetarea deportărilor

Pe de altă parte, Consiliul European a declarat într-o rezoluție că transferul forțat de copii ucraineni în Rusia echivalează cu un genocid. Zelenski a caracterizat decizia ca fiind un rezultat politic extrem de important. 

Volodimir Zelenski: Europa şi întreaga lume au văzut deja diferite deportări şi încercări de a distruge oamenii. Vor exista sentinţe şi pentru genocid. La fel cum există şi pentru celelalte infracţiuni comise de Rusia împtriva Ucrainei şi a ucrainenilor.

Consiliul European a cerut ca deportările să înceteze, iar Rusia să acorde acces la informații despre locul în care se află copiii acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » O dronă cu 30 de pachete de explozibil C4 ar fi trebuit să-l ucidă pe Putin. Aparatul de zbor s-a prăbuşit la 20km de ţintă