Antena Meniu Search
x

Cabina aeronavei dispărute ar putea fi intactă

Avionul malaezian dispărut pe 8 martie ar putea fi, în cele din urmă, găsit

Vezi și

O echipă de cercetători din Australia crede că a stabilit locul prăbuşirii avionului în ocean. Iar cabina aeronavei ar putea fi intactă, potrivit aceloraşi oameni de ştiinţă.

Anunţul vine după ce sute de obiecte plutitoare, care ar putea proveni de la avion, au fost observate, din satelit, în Oceanul Indian. Căutările sunt, însă, îngreunate de starea vremii.

Operaţiunile de căutare a avionului dispărut cu 239 oameni la bord s-au reluat, astăzi dimineaţă, în largul Oceanului Indian, după ce au fost suspendate din cauza vremii. Cercetările se concentrează asupra sectorului în care sute de obiecte plutitoare au fost fotografiate, în ultimele zile, din sateliţi.

O echipă de la universitatea din Perth consideră că poate determina, destul de precis, locul prăbuşirii avionului. Aceasta, după ce a studiat ultimele semnale emise de la bord şi traseele curenţilor oceanici. Potrivit cercetătorilor, numărul relativ mic de resturi plutitoare arată că avionul ar putea fi, în mare parte, intact, scufundat în ocean. El rămâne, însă, greu de detectat.

În timp ce malaezienii continuă să omagieze memoria pasagerilor dispăruţi, mai multe din familiile acestora s-au adresat justiţiei din Statele Unite. Ele cer o anchetă care să afle dacă dezastrul a fost provocat de un defect al avionului Boeing 777 sau de întreţinerea sa necorespunzătoare de către compania malaeziană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Cabina aeronavei dispărute ar putea fi intactă