Antena Meniu Search
x

O echipă de chirurgi din SUA a realizat, în premieră, un dublu transplant de braţe la un copil de opt ani

Reuşită medicală extraordinară la un spital din Statele Unite ale Americii. O echipă de chirurgi a realizat în premieră un dublu transplant de braţe pe un pacient minor

Vezi și

Reuşită medicală extraordinară la un spital din Statele Unite ale Americii. O echipă de chirurgi a realizat în premieră un dublu transplant de braţe pe un pacient minor

Copilul şi-a pierdut membrele din cauza unei infecţii severe, în urmă cu 6 ani. Acum e fericit şi speră că va avea parte de o viaţă normală. 

Timp de 6 ani, Harvey a avut o viaţă total diferită faţă de cea a altor copii. A învăţat să trăiască, să se joace şi să îmbrăţişeze fără mâini. I-au fost amputate în urma unei infecţii severe care a dus la cangrenă. O echipă de medici i-a venit acum în ajutor. Iar ieri, băiatul de 8 ani a apărut în faţa lumii făcând cu mâna.

Harvey este primul copil care a beneficiat de un dublu transplant de mâini, cu tot cu partea inferioară a antebraţelor. O echipă de 40 de medici şi asistente au luat parte la ampla intervenţie chirurgicală, ce a durat 11 ore. Specialiştii au folosit plăci de oţel şi şuruburi pentru a îmbina oasele, apoi au conectat nervii, arterele, venele, muşchii şi tendoanele.

Medicii l-au lăudat pe micul pacient. I-au admirat curajul şi tăria de care a dat dovadă pe durata acestei experienţe extrem de dificilă. Iar Harvey i-a uimit încă o dată când le-a spus că era cumva pregătit şi pentru situaţia în care operaţia nu ar fi avut succes.

Un transplant pe care Harvey l-a făcut deja. De altfel, medicii l-au considerat un bun candidat la complicata intervenţie tocmai pentru că băiatul deja lua medicamente care să împiedice corpul să respingă noul rinichi. Transplantul de mâini a avut loc în urmă cu o lună. Până acum, medicii au toate motivele să fie optimişti, dar va dura o jumătate de an până când vor afla dacă Harvey îşi poate folosi braţele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O echipă de chirurgi din SUA a realizat, în premieră, un dublu transplant de braţe la un copil de opt ani