Antena Meniu Search
x

O familie distrusă de războiul din Fâșia Gaza

O femeie de 51 de ani şi cei 8 copii ai săi au reuşit să fugă din Gaza şi au găsit refugiu lângă Cluj, la casa ei părintească.

Vezi și

 O femeie de 51 de ani şi cei 8 copii ai săi au reuşit să fugă din Gaza şi au găsit refugiu lângă Cluj, la casa ei părintească. E apelul disperat al unei familii româno-palestiniene către autorităţile de la Bucureşti. De aproape 10 zile, Mariana Elijla şi cei 8 copii ai ei au reuşit să fugă din infernul din Gaza. În satul natal al Marianei, lângă Cluj, familia e la adăpost de bombe şi de tirurile de rachetă.

Dar soţul Marianei, cetăţean palestinian, a rămas în mijlocul războiului. Actele lui nu au fost gata la timp şi nu a putut veni în România, ţara unde a studiat medicina şi unde şi-a cunoscut actuala soţie, acum 27 de ani. Aşteptarea e însă cumplită. Abdul, soţul româncei, duce, zi de zi, o luptă pentru supravieţuire.

Mariana şi copiii ei ţin legătura prin telefon. Dar fiecare zi e o loterie. Bărbatul locuieşte într-un apartament închiriat în centrul oraşului Gaza. Condiţiie sunt însă ca în război. În fiecare zi, soţul româncei speră că autorităţile române îl vor anunţa că poate pleca spre România. Dar situaţia de acolo se înrăutăţeşte.

Sara are 27 de ani. În Gaza este medic. În România, este refugiată, alături de mama ei, de frate şi de surori şi de cei 3 copii ai ei. Nu va uita cât va trăi ziua în care a fugit din calea bombelor.

Soţul ei, palestinian, a rămas în Gaza, unde e medic anestezist. Acum, Sara numără zilele până când îşi va revedea tatăl. Până acum, autorităţile române au repatriat din Fâşia Gaza peste 100 de cetăţeni români şi familiile lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » O familie distrusă de războiul din Fâșia Gaza