Antena Meniu Search
x

O fată de 18 ani dispărută acum 6 ani a fost găsită. Plecase să-i fie mireasă unui jihadist şi i-a făcut doi copii. Ea a cerut să revină în Marea Britanie

O adolescentă care a declanșat căutări masive în Marea Britanie, în momentul dispariţiei sale, la vârsta de 18 ani, a fost găsită șase ani mai târziu, într-o tabără siriană de detenţie pentru miresele ISIS.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 06.12.2020, 23:15

O tânără dispărută de 6 ani a fost găsită în Siria, unde plecase să-i fie mireasă unui jihadist - Daily Mail

O adolescentă dispărută din Marea Britanie în 2014 a fost găsită șase ani mai târziu într-un lagăr de detenție sirian pentru miresele jihadiştilor.

Adolescenta s-a căsătorit cu un jihadist în Siria şi i-a făcut doi copii

Tânăra, pe nume Nasra Abukar, a fost în centrul unei căutări pe scară largă, după dispariția ei din casa ei din Lewisham, sud-estul Londrei, în 2014, când avea doar 18 ani, scrie Daily Mail.

Autorităţile au descoperit că a călătorit în Orientul Mijlociu, unde s-a căsătorit cu un luptător Isis și a născut doi fii, relatează The Times.

Unul dintre copiii ei, Faris, a fost ucis într-un atac aerian care l-a rănit și pe tatăl său, dar celălalt copil, Talha, în vârstă de trei ani, se află cu mama sa în lagărul de detenție al-Hol.

Ea vrea să se întoarcă în Marea Britanie

Tânăra vrea acum cu disperare să se întoarcă în Marea Britanie, în ciuda faptului că cetățenia ei a fost revocată din motive de securitate națională.

Mama ei, Kaha, a spus că nu a avut niciun contact cu fiica ei, exprimându-şi șocul că fiica ei s-a căsătorit cu un luptător Isis.

Mama fetei: "Nu-l cunosc pe soțul ei. Când Nasra a plecat de aici, avea 18 ani. Era adultă. Nu e vina mea"

Părinții lui Abukar, care sunt de origine somaleză, și-au raportat fiica dispărută în iunie 2014, iar cazul ei a fost apoi preluat de organizația caritabilă națională Missing People.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O fată de 18 ani dispărută acum 6 ani a fost găsită. Plecase să-i fie mireasă unui jihadist şi i-a făcut doi copii. Ea a cerut să revină în Marea Britanie