Antena Meniu Search
x

O femeie a devenit virală după moarte, interzicând familiei să participe la propria ei înmormântare, printr-un necrolog, în Spania

O femeie a devenit virală după moarte, după ce a interzis familiei să participe la propria ei înmormântare, în cadrul propriului necrolog, în Spania: "Cei cărora nu le-a păsat de mine în timpul vieţii, vreau să continuaţi să trăiţi departe"

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.06.2021, 12:52

O femeie din Spania a devenit virală pe internet chiar după moarte, după ce i-a fost publicat într-un necrolog lista exclusivă a „oaspeţilor” pentru ceremonia de înmormântare, menţionându-se că îşi doreşte ca niciuna dintre rudele ei să nu aibă voie să participe la procesiune.

Familia este cea pe care nu o putem alege, motiv pentru care nu întotdeauna relaţiile ajung să fie cum ar trebui. Drept dovadă, o femeie şi-a dorit ca nicio persoană care îi este rudă de sânge să nu participe la propria ei înmormântare. Decizia strictă, dar totuşi dificilă i-a lăsat fără cuvinte pe cei care au cunoscut-o, dar a atras şi atenţia a mii de oameni în mediul online.

Potrivit Mirror, Maria Paz Fuentes Fernandez a devenit virală după decesul ei din 2 iunie, întrucât şi-a folosit necrologul pentru a interzice rudelor sale să participe la ceremonia de înmormântare. În plus, aceasta a împărţit lista exclusivă de invitaţi, notând cele 15 persoane invitate la procesiune.

“Întrucât familia mea nu-mi mai este de sânge de mult timp, declar în ultima mea dorinţă şi testament că numai persoanele menționate mai jos pot participa la slujba mea funerară, fie că este vorba de recepţia funerară, slujba de la biserică sau de cimitir" se arată în necrologul publicat în ziarul El Progreso din Lugo, Galicia.

Mesajul postat în necrolog

Mirror

Maria, a cărei vârstă nu a fost făcută publică, a continuat să enumere 15 nume de persoane care îşi puteau face apariţia la eveniment pentru a-i aduce omagii.

„Pentru toţi cei ceilalţi cărora nu le-a păsat niciodată de mine în timpul vieții mele, vreau să continuați să trăiți departe de mine, așa cum ați făcut-o până acum” a adăugat.

Reacţii împărţite în mediul online

Mulți oameni au comentat necrologul pe reţelele de socializare, internauţii punctând curajul pe care l-a avut femeia şi sinceritatea de care a dat dovadă până în ultima clipă.

„Dacă au lăsat-o singură în timpul vieţii, pot rămâne cu ipocrizia lor, departe de înmormântare. O lecţie grozavă de la această doamnă care i-a pus la punct”.

“Respectul și admirația mea totală pentru doamna Maria Paz, odihnește-te în pace”

Cu toate acestea, alții nu au fost impresionați și au considerat că necrologul este o „rușine”.

“A muri cu amărăciune trebuie să fie una dintre cele mai triste modalităţi de a pleca de pe lume” a spus o persoană, în timp ce alţi utilizatori au spus că trebuie să fi fost „o femeie, nefericită şi răutăcioasă”

Lista strictă a “invitaţilor” este în conformitate cu restricţiile actuale din Galicia în funcţie de contextul pandemic, fiind permis un număr de 25 de persoane participante în cadrul procesiunilor de înmormântare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » O femeie a devenit virală după moarte, interzicând familiei să participe la propria ei înmormântare, printr-un necrolog, în Spania