Antena Meniu Search
x

O femeie condamnată la moarte în Statele Unite a fost executată

O femeie din Georgia condamnată la moarte pentru crimă a fost executată în ciuda opoziţiei în mod public a Papei Francisc. Este pentru prima oară după mai bine de 70 de ani când în acest stat american se aplică pedeapsa cu moartea pentru o persoană de sex feminin.

Vezi și

 O femeie din Georgia condamnată la moarte pentru crimă a fost executată în această dimineaţă, în ciuda opoziţiei în mod public a Papei Francisc. Este pentru prima oară după mai bine de 70 de ani când în acest stat american se aplică pedeapsa cu moartea pentru persoană de sex feminin.

Femeia a primit această sentinţă radicală pentru uciderea soţului ei, în anul 1997.

Femeii în vârstă de 47 de ani i s-a administrat injecţia letală în această dimineaţă. Potrivit unei televiziuni locale, este primul caz de execuţie a unei persoane de sex feminin din statul Georgia, din 1945 încoace. Avocatul acesteia a făcut mai multe solicitări, în ultima vreme, pentru schimbarea pedepsei cu moartea în închisoare pe viaţă, dar fără succes.

Consiliul a respins cererea de reconsiderare a deciziei luată cu puţin timp înainte, de a nu-i oferi clemenţă lui Kelly Gissendaner.

Cazul femeii a ajuns până la Papa Francisc care, în timpul vizitei sale în Statele Unite de săptămâna trecută, a făcut apel la abolirea pedespei capitale chiar în faţa Congresului american. Dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Femeia a fost condamnată la moarte după ce a complotat cu iubitul ei să-şi ucidă soţul, în urmă cu aproape douăzeci de ani. Ea a devenit acum a şaisprezecea femeie căreia i s-a aplicat pedeapsa cu moartea în Statele Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O femeie condamnată la moarte în Statele Unite a fost executată