Antena Meniu Search
x

O femeie din Anglia şi-a pierdut o mare parte din păr din cauza coronavirusului: "Nici nu ştiam că este un simptom"

O femeie din Anglia a mărturisit că a pierdut o mare cantitate din păr din cauza coronavirusului. Abbey Read, din Totnes, Devon, nu a avut vreun alt simptom specific virusului, însă a avut un şoc când s-a trezit cu smocuri de păr în mână.

de Monica Palade

la 24.02.2021, 08:33

O femeie din Anglia şi-a pierdut o mare parte din păr din cauza coronavirusului: "Nici nu ştiam că este un simptom" - Shutterstock

Abby Read a fost expusă virusului în luna martie, când fiicele sale au fost testate pozitiv. Cum nu a avut niciun simptom specific, britanica nu şi-a făcut niciun test. Fiice sale au fost răcite, obosite şi nu puteau respira, în timp ce ea nu avea nimic.

Asta până când două săptămâni mai târziu, una dintre fete a observat că mama lor a chelit în faţă şi în spate.

Experienţă oribilă

„Părul meu a căzut în grămezi mari. A fost oribil şi foarte, foarte supărător. Discutam rar despre asta lui mă simţeam neatrgătoare şi jenată. Aveam păr lung şi nu mai puteam să îl las desfăcut. A trebuit să mă coafez în aşa fel încât să ascund zonele de chelie”.

Femeia a mers la doctor şi a primit tratament, iar după şase luni părul a început să-i crească din nou.

Noile studii au arătat că un sfert din pacienţii cu Covid dezvoltă acest simptom în primele şase luni, după ce au contactat boala, iar femeile prezintă cel mai mare risc.

A reînceput să-i cească părul

„Nu sunt un expert, dar cercetările mele sugerează că acest virus este o boală auto-imună care poate ataca sistemul, iar în cazul meu a fost foliculii, pe care i-a şi împiedicat să crească.

Mi-am schimbat dieta şi am tăiat grâul şi lactatele. Am fost eliberată când am văzut că părul începe să-mi crească din nou. Ce a crescut în spate e precum părul de bebeluş, moale şi pufos şi, deocamdată, are doar 2.54 centimetri, aşa că nu creşte prea repede”, a mai spus femeia.

Citeşte şi: Pierderea gustului și mirosului, simptome oficiale pentru coronavirus

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O femeie din Anglia şi-a pierdut o mare parte din păr din cauza coronavirusului: "Nici nu ştiam că este un simptom"