Antena Meniu Search
x

Galerie foto O fetiță de 7 ani vinde limonadă făcută în casă ca să-și plătească operațiile pe creier, în Alabama. ”Sper să reușesc, dar simt că nu o voi face”

O fetiță de 7 ani din Alabama vinde limonadă făcută în casă, la brutăria mamei sale, pentru a-și plăti operațiile care îi vor salva viața. Liza Scott a fost diagnosticată cu mai multe malformații cerebrale iar medicii au programat-o deja la o primă operație, în cursul lunii martie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.02.2021, 16:36

  • Medicii i-au descoperit Lizei Scott trei malformații cerebrale.
  • Fără operațiile pe creier, fetița riscă să sufere convulsii, hemoragii sau accidente vasculare cerebrale ce-i pot fi fatale.

Liza Scott a amenajat un stand în interiorul Savage's Bakery din Homewood, Alabama, unde vine vinde propria limonadă de casă, precum și prăjituri și bomboane pentru a face rost de bani cu care să-și plătească operațiile pe creier.

Fetița a fost diagnosticată luna aceasta cu trei malformații cerebrale rare - o neregularitate a creierului - după ce a suferit o criză de epilepsie în ianuarie.

Liza urmează să fie supusă primei intervenții chirurgicale cerebrale multiple la Spitalul de Copii din Boston, în martie.

”Simt că probabil nu voi reuși”

Mama Lizei, Elizabeth, care este coproprietar al Savage's Bakery, a spus că viața familiei a fost dată peste cap de când medicii au aflat că fiica ei are o afecțiune rară.

Liza a amenajat standul de limonadă în interiorul brutăriei din cartier, astfel încât să poată vinde creațiile ei dulci. Iar toate încasările merg spre viitoarele ei operații pe creier. 

Realizarea limonadei și vânzarea acesteia către comunitatea locală a încântat-o enorm pe fetița de șapte ani, potrivit unei pagini MightyCause pregătită pentru donații pentru tratamentul ei, scrie Daily Mail.

Elizabeth a spus că dragostea fiicei sale pentru limonadă o ”inspiră pentru următoarea călătorie” în timp ce se pregătesc pentru drumul ”inimaginabil” care urmează.

Liza a declarat pentru  News 19  că este speriată că nu va supraviețui primei runde de operație luna viitoare.

”Nu mă descurc. Deci, sper să reușesc”, a spus Liza. „Mama continuă să-mi spună că o să reușesc, dar simt că nu voi reuși”, a mai spus Liza. 

Liza a suferit prima criză pe 30 ianuarie, când și-a pierdut cunoștința și a avut contracții musculare violente.

Malformațiile Lizei apar extrem de rar

După săptămâni de teste, neurologii și neurochirurgii de la Spitalul de Copii din Birmingham au descoperit că are un creier „extra special” cu trei malformații cerebrale.

Malformațiile sunt rare și este chiar și mai rar ca un individ să aibă mai multe, a spus Elizabeth. 

„În majoritatea cazurilor, există o singură malformație - în cazul Lizei are 3 - prima este o schizencefalie (sau despicătură) - a doua o malformație arteriovenoasă parietală - sau AVM - și în cele din urmă, o fistulă arterială venoasă durală (DAVM) - sau o afecțiune vasculară foarte rară în care conexiunile anormale (fistulele) sunt făcute între ramurile arterelor și venelor ”, a scris ea. 

Fetița riscă să sufere convulsii, hemoragii sau AVC-uri

Malformațiile necesită tratament imediat pentru a preveni posibile viitoare convulsii, hemoragii sau accidente vasculare cerebral.  

Mama fetiței a spus că a contractat o asigurare suplimentară pentru a plăti operațiile fiicei sale, dar tratamentul va însemna câteva săptămâni de ședere în hoteluri, departe de casă, pentru multă vreme.

Cheltuielile de călătorie și cazare și cheltuielile medicale suplimentare o vor costa cel puțin 10.000 de dolari, bani pe care mama nu îi poate obține ușor.

Locuitorii sprijină inițiativa Lizei cumpărând pahare cu limonadă, în timp ce donațiile pentru pagina MightyCause au depășit duminică 200.000 de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » O fetiță de 7 ani vinde limonadă făcută în casă ca să-și plătească operațiile pe creier, în Alabama. ”Sper să reușesc, dar simt că nu o voi face”