Antena Meniu Search
x

O finalistă "Miss Universe" din Marea Britanie a murit în urma unei boli extrem de rare

Una dintre finalistele concursului Miss Universe Marea Britanie a murit la vârsta de 20 de ani, după o lungă luptă cu o boală rară. Sarah Ahmed a murit subit, după ce a susținut un discurs despre boala sa, scrie The Sun.

de Redactia Observator

la 17.04.2021, 12:14

Saarah Ahmed
Saarah Ahmed
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Saarah Ahmed, o studentă de nota 10, suferea de sindromul Ehler Danlos (EDS), o tulburare genetică a țesuturilor, care afectează pielea, tendoanele, ligamentele, vasele de sânge, organele interne și oasele.

„Saarah era hotărâtă să atragă atenția asupra bolilor ascunse, cum ar fi EDS. Asta a motivat-o pentru a deveni finalistă la Miss Universe Marea Britanie.Era o persoană frumoasă, grijulie. Voia să meargă la universitate pentru a studia neurologia. Voia să ajute alți oameni. Era unica noastră fiică, prințesa noastră”, a transmis mama tinerei, într-un omagiu emoționant, potrivit The Sun.

 „Dacă aș deveni Miss Universe Marea Britanie, aș vorbi despre bolile ascunse, folosindu-mă pe mine drept exemplu. Aș arăta cu ce mă confrunt zi de zi. Există doar 15 persoane care trăiesc cu boala mea în Marea Britanie. Doar să mă ridic din pat este un efort uriaș pentru mine. Deși va fi o călătorie foarte grea, vreau să demonstrez tuturor că sunt în stare să fac și asta”, declara tânăra când s-a înscris în concurs. 

Saarah a murit la spitalul Freeman din Newcastle, suferind de insuficiență hepatică și colită severă.

„Pandemia a împiedicat-o pe Saarah să concureze anul trecut, dar am avut toate speranțele că ea se va întoarce în 2021. Această lume a pierdut o femeie frumoasă și un suflet minunat. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia ei despre care știm că a iubit-o și a îngrijit-o atât de mult ”, a declarat și directorul concursului Miss Universe Marea Britanie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » O finalistă "Miss Universe" din Marea Britanie a murit în urma unei boli extrem de rare