Antena Meniu Search
x

O frunză din aur care i-a aparţinut lui Napoleon Bonaparte a fost vândută cu 625 de mii de euro

Aceasta a făcut parte din coroana din aur a împăratului, iar povestea sa impresionantă i-a crescut considerabil preţul.

Vezi și

Aceasta a făcut parte din coroana din aur a împăratului, iar povestea sa impresionantă i-a crescut considerabil preţul.

Cu o greutate de 10 grame, frunza din aur a fost vândută la licitaţia de la Castelul Fontainebleau. Aceasta a făcut parte din coroana lui Napoleon Bonaparte, inspirată din cea a lulius Cezar şi care a fost topită în anul 1819. 

Jean-Pierre Osenat, adjudecător: "Din America de Sud către Scandinavia, Napoleon este un personaj în istoria lumii, iar această frunză mică simbolizează amploarea poveştii lui Napoleon."

Bijuteria are şi o poveste aparte. Înainte de ceremonia de încoronare din 1804, împăratul a cerut ca şase frunze din coroană să fie tăiate pentru că podoaba era prea grea. Napoleon le-a dăruit fiicelor sale, iar cea care a fost scoasă la licitaţie a aparţinut urmaşilor săi până duminica trecută. 

Jean-Pierre Osenat, adjudecător: "În momentul în care era încoronat ca împărat, în loc să aibă coroană pusă pe cap de către un Papă, ca în cazul lui Charlemagne şi a altor împăraţi francezi, Napoleon a luat coroana din mâinile Suveranului Pontif şi a pus-o de unul singur pe cap spunând: <<Puterea mea vine din mine şi nu de la Dumnezeu!>>"

La licitaţie au mai fost scoase şi alte obiecte care au aparţinut familiei Bonaparte, precum o vestă din mătase cu broderie din argint şi o cutie de pudră care i-a aparţinut lui Joséphine de Beauharnais, prima soţie a celebrului împărat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O frunză din aur care i-a aparţinut lui Napoleon Bonaparte a fost vândută cu 625 de mii de euro