Antena Meniu Search
x

O grupare de hackeri a furat un miliard de dolari din conturile bancare

Aproape un miliard de dolari a reuşit o grupare de hackeri să fure din mai multe bănci şi instituţii financiare din întreaga lume, inclusiv din România

Vezi și

Aproape un miliard de dolari a reuşit o grupare de hackeri să fure din mai multe bănci şi instituţii financiare din întreaga lume, inclusiv din România

Hackerii, care activează în Rusia, Ucraina şi alte câteva ţări europene vizau angajaţii băncilor, le infectau computerele cu viruşi şi astfel obţineau acces la datele clienţilor.

Dezvăluirea a fost făcută într-un raport al unei cunoscute firme de securitate ciberbetică de peste Ocean.

Extrem de sofisticat în practică, modul de operare al infractorilor cibernetici poate fi explicat extrem de simplu. Cu ajutorul unor viruşi, hackerii spărgeau sistemele de securitate al băncilor şi, odată ce intrau în server, nimic nu le mai putea sta în cale. Controlau totul, inclusiv bancomatele.

100 de instituţii financiare din întreaga lume, inclusiv din România, au fost păgubite din 2013 până în prezent. Paguba se ridică la 1 miliard de dolari. Experţii spun că hackerii şi-au încercat norocul inclusiv asupra aparatelor care vând lingouri de aur, în Dubai. Acolo însă nu au reuşit să descifreze sistemul de securitate şi s-au lăsat păgubaşi.

Locul de unde au acţionat hackerii nu este clar. Unele servere au fost localizate în China, dar experţii spun că indiciile pot fi false. S-a mai întâmplat şi în trecut şi este o tehnică des folosită de piraţii cibernetici pentru a-şi ascunde urmele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » O grupare de hackeri a furat un miliard de dolari din conturile bancare