Antena Meniu Search
x

O închisoare a schimbat 600 de încuietori, după ce un gardian stagiar a făcut poze la chei, să se laude prietenilor cu noul job, în Germania

Gest care l-a costat scump pe internul unei închisori din Germania. Proaspătul stagiar a vrut să se laude în grupul de prieteni cu noua slujbă, așa că s-a gândit să trimită mai multe fotografii ale cheilor celulelor pe grupul de WhatsApp. Potrivit experților, închisoarea a avut de plătit o sumă uriașă pentru a schimba toate cele 600 de încuietori, în încercarea de a elimina breșa de securitate.

De Andreea Anghel la 04.03.2021, 16:25
O închisoare a schimbat 600 de încuietori, după ce un gardian stagiar a făcut poze la chei, să se laude prietenilor cu noul job, în Germania
Internul unei închisori a trimis pe un grup de WhatsApp poze cu cheile celulelor - Profimedia Images
  • Internul unei închisori a trimis pe un grup de WhatsApp poze cu cheile celulelor
  • Stagiarul voia să se laude în fața prietenilor

O închisoare din Germania a fost nevoită să schimbe 600 de încuietori, după ce un intern a stârnit temeri cu privire la securitatatea celulelor. Acesta apucase să le trimită prietenilor săi mai multe poze ale cheilor, pe WhatsApp.

Tânărul se afla într-un program de stagiatură, în închisoarea Heidering, situată lângă Berlin. Nu a stat prea mult pe gânduri când a fotografiat cheile și le-a împărtășit într-un grup de WhatsApp, pentru a se lăuda cu noul său loc de muncă, spune presa germană.

Dar se pare că acesta nu a realizat că ar putea fi la fel de ușor reproduse de către specialiști, ceea ce însemna că mai multe replici ar fi putut fi introduse pe piața de contrabandă. Incidentul a stârnit frică conducerii, în condițiile în care ar fi putut izbucni oricând o răscoală, dacă cheile ajungeau pe mâini nepotrivite. În respectivul penitenciar se află încarcerați 647 de deținuți, potrivit dailymail.co.uk.

Mobilizare în masă pentru schimbarea încuietorilor

Astfel, cheile au fost schimbate, ducând la un cost estimat de 43.000 de lire sterline, conform specialiștilor. Închisoarea nu a confirmat cât a costat exact schimbarea încuietorilor, dar estimarea a fost realizată de către experții în domeniu.

Aproximativ 20 de lucrători din închisoare au fost însărcinați cu schimbarea încuietorilor a doua zi și au trebuit să lucreze toată noaptea pentru a elimina breșa de securitate. Oficialii au spus că vechile chei au fost distruse rapid după ce au fost folosite pentru ultima oară pentru a deschide ușile, astfel încât să se poată schimba încuietorile.

Purtătorul de cuvânt al ministerului justiției din Berlin, Sebastian Brux, a declarat că ''stagiarului i s-a interzis imediat intrarea în incintă, iar stagiul său a încetat". Potrivit informațiilor, internul a împărtășit nu doar imagini ale cheilor celulelor, ci și ale coridorului, înainte ca joi să fie raportată scurgerea de informații.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » O închisoare a schimbat 600 de încuietori, după ce un gardian stagiar a făcut poze la chei, să se laude prietenilor cu noul job, în Germania