Antena Meniu Search
x

O literă din alfabet “strică imaginea Rusiei în Europa”. Ce vrea să facă Vladimir Jirinovski

Revoltat de felul în care sună o literă, politicianul naţionalist este pus pe fapte mari. Ca şi cum asta ar fi singura problemă cu care se confruntă ruşii, el vrea să scoată litera cu princina din alfabet.

 “Doar animalele scot sunetul ăsta!” a spus Jirinovski care se referă la o vocală foarte greu de pronunţat de către nonvorbitorii de rusă. Este vorba despre litera “Δ care se pronunţă din gât şi despre care politicianul spune că nu există în nici o altă limbă europeană.

“Acest sunet primitiv, asiatic e motivul pentru care nu ne plac oamenii din Europa”, e de părere Jirinovski. Se pare că desgustul politicianului pentru litera ”Ы” a apărut de când fiul său nu reușea s-o pronunțe în copilărie.

Dar asta nu este singura problemă a lui Jirinovski. Nici pupatul nu îi este pe plac. Aşa că luna trecută, politicianul a spus în fața Dumei că oamenii nu ar trebui să se sărute pe buze, doar pe frunte, și a îndemnat la dezinfectarea pielii înainte de un sărut.

sursă: totb.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O literă din alfabet “strică imaginea Rusiei în Europa”. Ce vrea să facă Vladimir Jirinovski