Antena Meniu Search
x

O lună de la dispariţia avionului malaezian MH 370

Peste 24 de ore se împlineşte o lună de când avionul companiei malaeziene, cu 239 de oameni la bord, a dispărut brusc de pe radare.

Vezi și

 Surse guvernamentale spun că aparatul a fost redirecţionat cu intenţie, astfel încât să nu i se ia urma. În acest timp, rugăciunile pentru cei de la bord s-au ţinut lanţ în Malaezia.

Aproape zece mii de oameni s-au rugat, într-o sală uriaşă din Kuala Lumpur, pentru cei 239 de oameni de la bordul zborului MH370.

Oameni de rând, printre care şi rude ale celor dispăruţi în urmă cu aproape o lună, au ţinut în mâini lămpi micuţe în formă de lumânare în timp ce ascultau sutrele rostite de preşedintele asociaţiei budiste malaeziene.

La finalul ritualului, oamenii au aşezat peste cinci mii de lămpi-lumânare pe un banner pe care era întipărit "Ne rugăm pentru MH370".

Tot în Kuala Lumpur, oamenii au ridicat un altar pentru pasagerii zborului dispărut. Au format o inimă din lumânări aprinse şi au scris mesaje pe un panou pentru cei dispăruţi, dar şi pentru rudele lor.

În acest timp, căutările aparatului de zbor au fost intensificate, după ce trei semnale emise de ceea ce pare a fi cutia neagră a avionului au fost interceptate. Surse guvernamentale malaeziene spun că MH370 s-a îndreptat spre nord, a virat brusc spre stânga, spre strâmtoarea Malacca şi a ocolit intenţionat spaţiul aerian indonezian, pentru a evita radarele.

Avionul companiei malaeziene a dispărut pe 8 martie. Deşi a trecut aproape o lună de atunci, autorităţile nu au dat de urma aparatului şi nu au aflat nimic de soarta oamenilor de la bord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » O lună de la dispariţia avionului malaezian MH 370