Antena Meniu Search
x

Galerie foto O mamă a trei copii a aflat că are cancer în stadiu terminal la o zi după ce a împlinit 31 de ani, în Anglia: "Avea nişte dureri de spate"

O veste cumplită a cutremurat o întreagă familie în ziua în care nimic nu prevestea durere. O mamă a trei copii a aflat că are cancer în stadiu terminal odată cu cea de-a 31-a aniversare, deşi se afla în remisie. Câştigase cândva lupta, ori cel puţin aşa crezuse, după spusele medicilor.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 16.08.2021, 23:05

Lizzi England, din Northamptonshire, fusese diagnosticată cu cancer la sân în timp ce era însărcinată cu al treila copil, Violet, în ianuarie anul trecut. A fost nevoită să treacă prin mai multe runde de chimioterapie intensă şi o masectomie chiar înainte de sosirea bebeluşului. Apoi a văzut din nou cum arată bucuria. A reuşit să aducă pe lume o fetiţă sănătoasă chiar între ciclurile de chimioterapie, apoi medicii au anunţat-o că este în remisie. Analizele erau curate.

Durerile de spate, simptomele care ascundeau cancerul

S-a întors recent la medic având îngrijorări după ce a experimentat disconfort în zona spatelui şi a descoperit un nodul în jurul coastelor. Veştile rele s-au întors şi ele, medicii fiind nevoiţi să o anunţe că se află în stadiu terminal. Acum, prietena ei, Roni Bladon, în vârstă de 39 de ani, strânge bani pentru familia de cinci persoane din Northamptonshire.

Roni a povestit Liverpool Echo cum Lizzi a făcut o serie de analize după ce a simţit „un disconfort la spate” şi „a descoperit un nodul în zona coastelor”, în ianuarie anul acesta. După mai multe teste, medicii i-au spus lui Lizzi că au comparat rezultatele analizelor anterioare din februarie 2020 şi că „exista o umbră care a crescut”, dar „nimeni nu îi spusese nimic despre nicio umbră la ultimele analize”.

Pe acelaşi subiect

“I-au mai făcut alte teste şi..este cancer terminal. Este în şold şi în coloana vertebrală, este incurabil şi aşteaptă acum să afle care este speranţa ei de viaţă” a mărturisit Roni.

Tânăra de 31 de ani îşi foloseşte acum paginile de socializare pentru a-i inspira pe alţii să fie conştienţi în ceea ce priveşte simptomele şi să fie atenţi la orice semn care poate fi îngrijorător. De asemenea îi încurajează pe cei care trec prin aceleaşi momente dificile să nu renunţe niciodată să lupte. A organizat o campanie numită „simte-l pe primul”, într-o încercare de a le reaminti femeilor, cât şi bărbaţilor să verifice sânii lunar pentru a sesiza din fază incipientă existenţa vreunui nodul.

Mama, care are peste 25.000 de urmăritori pe Instagram, a strâns anul trecut 3.150 de lire sterline, alergând 5k în fiecare zi, urmăritori pe care îi apreciază deoarece i-au fost alături încă din primele momente în lupta cu boala.

“Când s-au întâmplat toate astea, în loc să fie negativă a vrut să facă ceva pozitiv cu acest cancer la sân. A colaborat îndeaproape cu organizaţii caritabile şi a început campania pentru a le reaminti tuturor că este important să verifice pentru a sesiza orice schimbări la nivelul sânilor. Pot trece luni întregi în care să nu verifici şi apoi dintr-o dată să găseşti ceva. Este important şi ea vrea să ajute. A primit atâtea mesaje şi poveşti, cumva reuşeşte să nu le mai facă să pară atât de înfricoşătoare, chiar dacă în esenţă toată lupta e înfricoşătoare” a povestit Roni.

Prietena ei a strâns deja peste 16.500 de lire sterline din donații pe GoFundMe pentru „fata care a făcut totul”.

„Lizzi era proaspătă mămică, avea un copil mic şi o altă fetiţa acasă care nu a mai putut merge la şcoală din cauza pandemiei. Această mamă a făcut totul pentru copiii ei, în timp ce îşi documenta lupta cu acest cancer pentru paginile de socializare, pentru urmăritorii ei, pentru a creşte gradul de conştientizare a cancerului. A inspirat 1000 de oameni să se mândrească cu corpul lor în urma efectelor cancerului. Știu că mulți dintre voi ați urmărit povestea lui Lizzi și aveți grijă de ea. Știm că singura prioritate a acesteia este familia ei, în special copiii: Ivy, Teddy și Violet, logodnicul ei Taylor, mama, tata, frații. Din păcate, nicio pagină de strângere de donaţii nu poate elimina ideea că prietena mea are cancer de sân secundar în stadiul 4, dar ceea ce poate face este să ajute familia să obţină amintiri preţioase”

Povestea devastatoare a tinerei de 31 de ani a atins inimile multor oameni din întreaga lume, care au lăsat pe lângă donaţii şi mesaje de susţinere şi apreciere pentru a o îmbărbăta în lupta cu teribila boală.

Un donator a scris: „Ești cu adevărat o femeie uimitoare! Trimitem multă dragoste ție și familiei tale! Sper că donația mea va ajuta la realizarea a ceva uimitor și memorabil”.

O altă persoană a adăugat: „I-am găsit pagina de Instagram pentru că la rândul meu luptam împotriva leucemiei. Este cu adevărat un suflet frumos. Îi transmit dragostea şi sprijinul meu”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O mamă a trei copii a aflat că are cancer în stadiu terminal la o zi după ce a împlinit 31 de ani, în Anglia: "Avea nişte dureri de spate"