Antena Meniu Search
x

O nouă pandemie ar putea izbucni tot din China. Lista completă a ţărilor vulnerabile

O nouă pandemie de coronavirus ar putea izbucni tot din China, avertizează specialiştii, în bază unui studiu ce a inclus mai multe zone cu potenţial risc.

de Redactia Observator

la 04.06.2021, 18:36

O nouă pandemie ar putea izbucni tot din China. Lista completă a ţărilor vulnerabile
- Getty Images

Potrivit studiului, citat de The Sun, o nouă pandemie ar putea fi declanşantă tot din China. Explicaţia e că oamenii pot intra foarte uşor în contact cu liliecii ce poartă foarte multe virusuri. Expansiunea zonelor agricole, creşterea de animale impusă de cererea tot mai mare de produse din carne şi defrişarea pădurilor se numără printre motivele care fac ca oamenii să interacţioneze foarte uşor cu animalele sălbatice.

Sudul Chinei, estul Nepalului, nordul Bangladeshului, nord-estul Indiei, insula Java, Bhutan sau Thailanda se află pe lista zonelor cu risc ridicat. Franţa şi Marea Britanie sunt, de asemenea, pe lista cercetătorilor.

Studiul a fost publicat în revista Nature şi a fost realizat de o echipă mixtă de cercetători de la Universitatea din California, Universitatea Politehnică din Milano şi Universitatea Massey din Noua Zeelandă. Oamenii de ştiinţă avertizează că pieţele în care se vând carne sunt o ameninţare pentru sănătatea publică şi se pot transforma rapid în adevărate focare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O nouă pandemie ar putea izbucni tot din China. Lista completă a ţărilor vulnerabile