Antena Meniu Search
x

Video O nouă tulpină a virusului SARS-COV-2 se răspândeste rapid în Anglia. Ce spun experţii despre gravitatea ei

Cercetătorii britanici au descoperit o nouă tulpină a virusul SARS-COV-2 care se răspândeste cu repeziciune în sudul Angliei. Peste 1.000 de persoane din Regat, din 60 de zone diferite, au fost depistate cu această nouă mutaţie.

Vezi și
  • Cercetătorii sunt de părere că această tulpină nu provoacă o boală mai gravă
  • Tulpina nu ar fi imună la vaccinul anti-Covid

Există şi veşti bune, cercetătorii sunt de părere că această tulpină nu provoacă o boală mai gravă. Ba mai mult, nu este imună la vaccinul anti-COVID.

Între timp, din cauza numărului tot mai mare de infectări, londonezii vor trece începând de miercuri la nivelul maxim de restricţii. Barurile şi restaurantele vor opera doar în regim de takeaway, iar teatrele, abia redeschise, se vor închide din nou.

Ce spun experţii despre noua tulpină Covid-19

Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătăţii: Am descoperit o nouă tulpină a coronavirusului care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă din sud-estul Angliei. Trebuie să subliniez că la aceste momente nu există nicio dovadă care să sugereze că această tulpină poate provoca o boală mai gravă. Iar ultimele studii clinice arată că este foarte puţin probabil ca această mutaţie să nu răspundă la un vaccin. 

Michael Ryan, director de urgenţe sanitare al OMS: Cu siguranţă, analizând această nouă tulpină, care pare să se răspândească în Marea Britanie, este evident că va trebui să colaborăm cu reţeaua noastră internaţională ca să vedem dacă această nouă tulpină se va răspândi mai mult şi la nivel internaţional. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O nouă tulpină a virusului SARS-COV-2 se răspândeste rapid în Anglia. Ce spun experţii despre gravitatea ei