Antena Meniu Search
x

O pată de petrol riscă să provoace un dezastru ecologic în Grecia: "E o catastrofă, va mai dura cel puţin doi ani ca să treacă. Fără să exagerez"

O pată de petrol riscă să provoace un dezastru ecologic pe plajele din sudul Greciei, din apropierea portulului Pireu. Petrolul s-a scurs în mare în week-end, după scufundarea unei nave lângă insula Salamina.

Vezi și

O pată de petrol riscă să provoace un dezastru ecologic pe plajele din sudul Greciei, din apropierea portulului Pireu. Petrolul s-a scurs în mare în week-end, după scufundarea unei nave lângă insula Salamina.

Golful din sud-estul insulei elene Salamina este afectat de câteva zile de poluare provocată de naufragiul unui petrolier. Vasul transporta câteva sute de tone de ţiţei în momentul în care s-a scufundat în condiţii suspecte. Pata de petrol formată ulterior s-a extins câţiva kilometri şi afectează plajele din apropierea portului Pireu.

Autorităţile au intervenit şi încearcă să limiteze pagubele, dar operaţiunile de curăţare ar putea dura până la patru luni. Însă, ministrul Mediului a dat asigurări că situaţia se va remedia. 

"Important este că putem să rezolvăm asta, aşa că nu vor fi consecinţe ireversibile pentru mediul înconjurător. Nu va fi nicio degradare a ecosistemului marin sau a zonei de biodiversitate şi se poate rezolva folosind tehnologia de care dispunem", susţine reprezentantul Mediului.

Cauzele naufragiului petrolierului nu sunt încă destul de clare. Potrivit autorităţilor elene, condiţiile de navigare erau excelente. În urma incidentului, căpitanul şi secundul vasului au fost reţinuţi. În acest moment, echipele greceşti de intervenţie ridică bariere în apă pentru a opri extinderea petei de ţiţei. Pescarii au fost sfătuiţi să evite zona pe tot parcursul operaţiunii de curăţare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O pată de petrol riscă să provoace un dezastru ecologic în Grecia: "E o catastrofă, va mai dura cel puţin doi ani ca să treacă. Fără să exagerez"