Antena Meniu Search
x

O rachetă rusească, ce viza Kievul, trece extrem de aproape de o centrală nucleară ucraineană: "Ameninţă lumea cu o catastrofă"

Energoatam, compania de stat ce operează centralele nucleare din Ucraina, susţine că una dintre rachetele ruşilor ce au vizat Kievul a trecut extrem de aproape de o centrală nucleară din sudul ţării.

de Redactia Observator

la 06.06.2022, 18:16

O rachetă rusească, ce viza Kievul, trece extrem de aproape de o centrală nucleară ucraineană: "Ameninţă lumea cu o catastrofă"
- Energoatom

Potrivit Energoatam, una dintre rachetele trase în timpul ultimului bombardament din Kiev, a trecut extrem de aproape de centrala nucleară din Yuzhnoukrainsk, un orăşel din regiunea Nikolaev. Centrala nucleară se află la aproximativ 300 de kilometri de capitala Ucrainei. Ruşii susţin că în cursul zilei de duminică dimineaţă au bombardat o locaţie din Kiev unde s-ar fi aflat tehnică militară oferită ucrainenilor de ţările din Estul Europei.

"Rusia a comis un nou act de terorism nuclear. O rachetă de croazieră a ruşilor, similară Caliber, a trecut extrem de aproape de o centrală nucleară din sudul Ucrainei", a fost mesajul transmis de Energoatom. Pe conturile de social media ale companiei au apărut şi fotografii care să susţină scenariul. Energoatom, care îi numeşte pe ruşi "rasişti", afirmă că cei care au dat ordinul atacului asupra Kievului şi cei care au stabilit traiectoriile de zbor ale rachetelor nu au realizat cât de mare este pericolul.

"În prezent, Rusia continuă să ameninţe securitatea nucleară a Ucrainei şi ameninţă lumea cu o nouă catostrofă nucleară. Rasiştii (n.red. apelativul dat de ucraineni soldaţilor ruşi) în continuare nu pricep că şi cel mai mic fragment de rachetă poate cauza scurgeri radioactive şi o catastrofă nucleară dacă loveşte o centrală nucleară", mai scriu cei de la Energoatom.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O rachetă rusească, ce viza Kievul, trece extrem de aproape de o centrală nucleară ucraineană: "Ameninţă lumea cu o catastrofă"