Antena Meniu Search
x

Cehia: O renumită orchestră simfonică invită spectatorii să cânte alături de muzicieni

O renumită orchestră simfonică din Cehia a găsit o cale inedită de atragere a publicului şi mai ales a sponsorilor. La unele concerte, câţiva spectatori fideli sunt invitaţi să cânte alături de muzicienii orchestrei

Vezi și

 Spectatorii care se alătură, pentru o seară, Orchestrei Simfonice Naţionale din Cehia sunt denumiţi "colaboratori externi". Pentru unii, evenimentul este împlinirea unui vis de o viaţă iar pentru alţii, doar o experienţă inedită.

Înaintea concertului, artiştii invitaţi primesc instrucţiuni de la profesionişti, pentru ca publicul să nu audă nicio notă falsă. Urmează ultimele încurajări ale rudelor şi, apoi, intrarea în scenă.

De cele mai multe ori, spectatorii nici nu-şi dau seama că unii instrumentişti se află pentru prima dată pe scenă. Orchestra este, oricum, una din cele mai bune ale Cehiei, aşa că fiecare concert se încheie cu aplauze binemeritate.

Eliberaţi de emoţii, muzicienii de o seară rămân cu amintiri pe care nu le vor uita niciodată. Şi cu un respect şi mai mare pentru "colegii" profesionişti.

Iniţiativa lansată acum un an a inclus, până acum, aproape 20 de membri ai publicului. Conducerea nu ascunde că i-a ales dintre patroni, avocaţi sau alte persoane în măsură să sprijine financiar orchestra, în semn de recunoştinţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cehia: O renumită orchestră simfonică invită spectatorii să cânte alături de muzicieni