Antena Meniu Search
x

O româncă a devenit unul dintre cei mai mari parfumieri din lume!

Inspirată din propria poveste de iubire, o româncă a creat esenţe de lux după tehnicile parfumeriei tradiţionale franţuzeşti.

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 29.10.2017, 22:40

Vezi și

Inspirată din propria poveste de iubire, o româncă a creat esenţe de lux după tehnicile parfumeriei tradiţionale franţuzeşti. Atunci când Mădălina Stoica Blanchard l-a cunoscut pe Julien Blanchard la o terasă din Saint Germain, Paris, a înţeles că alături de el destinul ei se va împlini. Câţiva ani mai târziu, au devenit soţ şi soţie şi au pus pe picioare o casă de parfumuri de lux cu produse premiate şi apreciate în toată lumea.

Mădălina şi Julien sunt discreţi, dar mereu împreună.

Julien Blanchard: Am pus tot ce aveam, toată iubirea noastră, în parfumul nostru, şi este minunat să vezi că oamenii se regăsesc în el şi în acest fel participă cumva la această poveste. 

Povestea parfumurilor de lux a început cu mulţi ani în urmă, la Câmpulung Muscel. 

"Îmi amintesc cu nostalgie şi cu mare plăcere de copilăria liberă. Am avut şansa de a copilări la ţară. Cei 7 ani de acasă au un sens foarte profund pe care l-am simţit de-a lungul anilor", spune Mădălina.

A luat cu ea în suflet România. Mai întâi atunci când a mers la New York, unde a studiat la prestigiosul Fashion Institute of Techonology şi a absolvit Magna cum Laude. Au urmat apoi poziţii importante la cel mai mare holding de produse de lux din lume. Dar ea avea un vis: să creeze parfumuri. Vis care s-a împlinit la Paris. 

Secretul din spatele acestei decizii a fost Julien. Pentru el s-a mutat la Paris. Pentru ea, el a învăţat despre industria parfumurilor, deşi e biolog. 

Julien Blanchard: "Am cunoscut-o pe Mădălina care venea din această zon şi ea m-a introdus în această lume."

Casa de parfumuri a apărut abia peste 6 ani, în 2012. Dar unul dintre parfumurile lor a şi fost premiat în acel an. Cel mai bun din lume. 

Poate este un talent ascuns, însă de fiecare dată când povestea parfumului este decisă, când tema parfumului este decisă, am deja numele şi ştiu exact cum va mirosi. 

Nu este deloc simplu însă să găseşti reţeta aromei perfecte. 

Formula unui parfum aparţine în totalitate parfumerului care a compus-o iniţial. Deşi nu sunt cunoscuţi azi ca artişti veritabili, noi îi considerăm artişti veritabili. 

Mădălina Stoica revine acasă mândră că îşi poate aduce munca şi pasiunea aici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » O româncă a devenit unul dintre cei mai mari parfumieri din lume!