Antena Meniu Search
x

O româncă a fost agresată de refugiaţi în noaptea de Revelion, la Koln

Fiica unui medic român, stabilit în Germania, a rupt tăcerea într-un caz şocant, care ar putea afecta inclusiv cariera politică a cancelarului Angela Merkel

Vezi și

Fiica unui medic român, stabilit în Germania, a rupt tăcerea într-un caz şocant, care ar putea afecta inclusiv cariera politică a cancelarului Angela Merkel

Lisa e protagonista unui reportaj al unei televiziuni germane, despre scenele incredibile consumate la Koln. Tânăra e fiica unui dentist român, stabilit de 30 de ani la Dusseldorf. Şi ea a absolvit stomatologia. În noaptea de Anul Nou era în zona gării cu nişte prietene şi a fost atacată de indivizi periculoşi. Mărturia ei a ajuns şi în ziarul Le Monde.

"Piaţa era plină de lume. De bărbaţi. Înfierbântaţi, aroganţi, agresivi, ameninţători. Nu ne mai puteam mişca!", a povestit tânăra, jurnaliştilor francezi.

Pentru Lisa, au fost zeci de minute de coşmar, trăite în mijlocul unei mulţimi de bărbaţi agresivi. Majoritatea erau imigranţi. Cu mare noroc, ea şi prietenele ei au scăpat tefere. Dar au rămas marcate.

Lisa a dezvăluit celor de la Le Monde că simte compasiune pentru refugiaţi, mai ales că şi ea e fiica unui imigrant. Dar a spus că vrea ca agresorii să plătească, iar acesta e şi motivul pentru care a decis să vorbească presei. "Voiau să se folosească de libertăţile oferite de Germania ca să facă ce voiau cu femeile. Parcă eram de pe planete diferite.", a spus Lisa, pentru LeMonde.

Incidentul de la Koln a provocat un scandal uriaş în Germania, care afectează serios chiar şi imaginea cancelarului. Până şi unii aliaţi politici au acuzat-o pe Angela Merkel că a fost prea indulgentă în problema refugiaţilor. Anchetatorii sunt, de asemenea, criticaţi. Mai ales că, deocamdată, dintre zecile de suspecţi, doar un azilant algerian a ajuns în arest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O româncă a fost agresată de refugiaţi în noaptea de Revelion, la Koln