Antena Meniu Search
x

O scurgere de amoniac a ucis cinci oameni si i-a bagat in spital pe alti 20, in Ucraina

Tragedie la una dintre cele mai importante uzine din Ucraina! Cinci oameni si-au pierdut viata si alti 20 au fost raniti dupa o scurgere de amoniac dintr-o instalatie industriala

Vezi și

Scurgerea toxica s-a produs la uzina Stirol, cel mai mare producator de ingrasaminte din tara vecina, in timpul unor lucrari de reparatii. “Am vazut un nor mare. Am vazut un nor de amoniac si am fugit de acolo”, a spus un martor.

Au fost insa si angajati care n-au apucat sa fuga din calea norului toxic. Cinci oameni au murit pe loc, iar alti 20 au ajuns la spital. Oficialii uzinei au anuntat ca scurgerea a fost provocata de depresurizarea unei conducte de amoniac lichid. Cauza nu o cunosc insa deocamdata

“Cauza producerii acestei tragedii este ori o defectiune tehnica, ori o defectiune provocata de o eroare umana. Vom demara o ancheta tehnica si va avea loc o inspectie, o investigatie efectuata de organele abilitate. Dupa rezultatele investigatiei, va vom spune mai multe detalii”, a spus un official.

Defectiunea a fost remediata in 30 de minute. Acum, autoritatile spun ca norul toxic s-a dispersat si nu mai reprezinta un pericol pentru populatie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » O scurgere de amoniac a ucis cinci oameni si i-a bagat in spital pe alti 20, in Ucraina