Antena Meniu Search
x

Video O tânără de 18 ani din SUA dă în judecată medicii care i-au făcut operaţie de schimbare de sex. Avea doar 12 ani la momentul intervenţiei

O tânără de 18 ani din Statele Unite dă în judecată medicii care i-au făcut operaţie de schimbare de sex pe când avea doar 12 ani. Procesul atrage atenţia asupra copiilor trangender. Numărul acestora s-a dublat în decurs de cinci ani.

de Redactia Observator

la 19.06.2023, 20:46

Vezi și

Layla Jane a decis să îşi facă public cazul în speranţa că îi va ajuta şi pe alţi tineri aflaţi în această situaţie. "Numele meu este Layla Jane, am 18 ani şi sunt o femeie care a făcut operaţia de detranziţie", spune tânăra. Pe când avea doar 12 ani, un medic i-a pus diagnosticul de disforie de gen, o afecţiune ce provoacă suferinţă persoanelor ce nu se identifică cu sexul în care s-au născut. Layla a fost trecută imediat pe tratamente.

Ajunsă la 18 ani, femeia a inversat procesul şi îi dă în judecată pe medici

"Nu cred că am înţeles pe deplin amploarea procesului. M-am gândit că fac asta şi nu o să mai am aceste sentimente legate de corpul meu. La 12 ani am început să iau Lupron şi testosteron. La doar o lună după ce am împlinit 13 ani am suferit o operaţie de dublă mastectomie", a declarat Layla Jane. Ajunsă la 18 ani, femeia a inversat procesul şi îi dă în judecată pe medici. Ea spune că decizia acestora a fost luată după o discuţie de numai 75 de minute, în care nu i s-au explicat efectele pe termen lung. Mai mult, nici nu a fost sfătuită să apeleze mai întâi la psihoterapie. În Statele Unite sunt 1,3 milioane de persoane transgender cu vârste între 13 şi 24 de ani, potrivit unui studiu din 2022. Există voci care acuză că industria farmaceutică face milioane pe urma lor.

"Fiecare copil pe care ei îl conving că este transgender şi că are nevoie de tranziţie medicală generează 1,3 milioane de dolari companiilor farmaceutice. Medicamentul Lupron înseamnă castrare chimică? Da. Se administrează pedofililor, nu?", a declarat Scott Newgent, care a trecut prin aceeaşi situaţie ca Layla. Un studiu din 2022 arată că 2,5% dintre tinerii transgender care au trecut prin tratament regretă schimbarea de sex şi vor să revină la genul biologic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » O tânără de 18 ani din SUA dă în judecată medicii care i-au făcut operaţie de schimbare de sex. Avea doar 12 ani la momentul intervenţiei