Antena Meniu Search
x

O viaţă în 3 secole! Singura persoană născută în secolul al XIX-lea care mai e în viaţă celebrează ziua de naştere (VIDEO)

Emma Morano e singura persoană în viaţă de pe planetă care e născută în secolul al XIX-lea şi, totodată, cea mai vârstnică din lume. Italianca a împlinit 117 ani.

Vezi și

Emma Morano e singura persoană în viaţă de pe planetă care e născută în secolul al XIX-lea şi, totodată, cea mai vârstnică din lume. Italianca a împlinit 117 ani.

Italianca de 117 locuieşte singură, într-un apartament din oraşul Verbano, din nordul Italiei. Emma Morano e cosiderată cea mai vârstnică persoană din lume şi singurul om născut în secolul al XIX-lea care mai e în viaţă.

Ea a venit pe lume în noiembrie 1899. Fiind singura persoană în viaţă care a trăit în 3 secole, Emma a fost martora celor 2 războaie mondiale, dar şi a instalării şi căderii a peste 90 de guverne ale Italiei. 

Şi viaţa sa a fost agitată: logodnicul i-a murit în Primul Război Mondial şi a fost forţată să se mărite ulterior cu un bărbat pe care nu îl iubea. Au avut împreună un copil, dar care a murit la vârsta de doar şase luni. După câţiva ani, a divorţat de soţul violent.

Despre secretul longevităţii, Emma spune că ar fi, pe de o parte, muzica, pentru că îi place să cânte. Iar pe de altă parte ar fi dieta pe care o respectă cu stricteţe: două ouă crude pe zi.

Acum, când a împlinit 117 ani, Emma Morano a fost sărbătorită acasă de cunoscuţi, de vecini, dar şi de doctorul personal. Deşi a avut 8 fraţi, Emma nu mai are rude.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » O viaţă în 3 secole! Singura persoană născută în secolul al XIX-lea care mai e în viaţă celebrează ziua de naştere (VIDEO)