Antena Meniu Search
x

Un miliard de oameni au sărbătorit intrarea în Anul Porcului de Pământ

Peste un miliard de oameni din întreaga lume au sărbătorit intrarea într-un nou an, potrivit calendarului chinezesc. Festivităţi tradiţionale şi petreceri de stradă au avut loc în numeroase oraşe care găzduiesc comunităţi asiatice.

de Redactia Observator

la 05.02.2019, 10:38

Vezi și

Peste un miliard de oameni din întreaga lume au sărbătorit intrarea într-un nou an, potrivit calendarului chinezesc. Festivităţi tradiţionale şi petreceri de stradă au avut loc în numeroase oraşe care găzduiesc comunităţi asiatice. În China însă, oamenii au stat, ca de obicei, în faţa televizoarelor, pentru cel mai urmărit program al anului: marea gală a Festivalului de Primăvară.

Ca în fiecare an, sute de milioane de chinezi au intrat în Anul Nou cu ochii la gala Festivalului de Primăvară, realizată de televiziunea publică. Spectacolul, transmis pentru prima dată în 1983, a devenit o tradiţie şi, de la an la an, este tot mai grandios.

Programul din acest an a inclus dansuri pe scenă şi sub apă, acrobaţii şi o demonstraţie de arte marţiale.

Nu au lipsit nici recitalurile oferite de celebri cântăreţi chinezi, printre care vedete mondiale ca Jackie Chan şi pianistul clasic Lang Lang.

Pe acelaşi subiect

Noul an se află sub semnul Porcului de Pământ, care aduce prosperitate şi noroc pe plan profesional. Astrologii spun că este o perioadă ideală pentru a avansa în carieră sau pentru a începe o afacere.

În speranţa că dorinţele li se vor împlini, chinezii au asaltat şi templele, ca să aducă ofrande zeilor. Unii au purtat şi măşti.Intrarea în noul an chinezesc coincide cu Festivalul Primăverii, astfel că zeci de târguri de flori s-au deschis în toată China.

Anul Porcului de Pamant se va încheia în luna februarie 2020 şi va fi urmat de cel dedicat Şobolanului de Metal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un miliard de oameni au sărbătorit intrarea în Anul Porcului de Pământ