Antena Meniu Search
x

Oamenii se vor întrece din nou cu taurii pe străzile din Pamplona

O vor face la tradiţionalul festival San Fermin, poate cea mai amplă şi mai cunoscută "fiesta" din Spania.Petrecerea a început ieri, dar taurii nu au intrat încă în scenă

Vezi și

O vor face la tradiţionalul festival San Fermin, poate cea mai amplă şi mai cunoscută "fiesta" din Spania. Petrecerea a început ieri, dar taurii nu au intrat încă în scenă

Piaţa centrală a fost ocupată de turişti şi localnici entuziasmaţi la gândul că vor petrece nouă zile şi nouă nopţi.

Mulţimea a umplut, până la refuz, centrul oraşului Pamplona din Ţara Bascilor, la deschiderea marelui festival San Fermin. După un vechi obicei, oamenii s-au bombardat reciproc cu făină, dar şi cu. vin şi şampanie, ceea ce explică, poate, de ce erau, cu toţii, în culmea veseliei, cu mult înaintea momentului festiv. Îmbrăcaţi în ţinuta tradiţională - haine albe şi basmale roşii - ei s-au jucat cu mingi uriaşe puse la dispoziţie de organizatori.

Festivalul San Fermin, care datează din secolul al 16-lea, este celebru mai ales pentru cursele cu tauri popularizate şi de Hemingway într-unul din romanele sale. La fel de pasionant dar mai puţin periculos este ritualul inaugural. După omagierea sfântului Fermin, patronul festivalului, în limbile bască şi spaniolă, doi localnici aprind un artificiu care dă semnalul de începere a fiestei.

Anul acesta, ca de fiecare dată, festivalul a atras la Pamplona mii de turişti europeni, dar şi americani sau australieni. Iar de astăzi, cei mai curajoşi vor putea să se lase fugăriţi de tauri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Oamenii se vor întrece din nou cu taurii pe străzile din Pamplona