Antena Meniu Search
x

Oamenii strazii din Salzburg vor putea cerşii numai cu permis de la primărie

Autorităţile austriece le dau peste cap socotelile rromilor, şi nu numai, care pleacă peste graniţă în speranţa că vor face venituri frumoase din cerşetorie.

Vezi și

 Autorităţile austriece le dau peste cap socotelile rromilor, şi nu numai, care pleacă peste graniţă în speranţa că vor face venituri frumoase din cerşetorie.

În curând, nimeni nu va mai putea apela la mila trecătorilor decât cu permis de la primărie. Proiectul, iniţiat de Partidul Popular din Austria va fi implementat iniţial în Salzburg apoi, în funcţie de rezultate, şi în restul ţării. Autorităţile cred că, astfel, numărul cerşetorilor din oraş va putea fi controlat iar oamenii vor fi şi protejaţi.

Astfel de imagini ar putea deveni, în viitorul apropiat, o raritate pe străzile oraşului Salzburg. Sau, cel puţin, în locurile aglomerate. Autorităţile de aici sunt hotărâte să legalizeze cerşetoria şi chiar să o organizeze. Mai precis, fiecare cerşetor va primi o adeverinţă de liberă practică şi i se va dedica un loc anume unde va putea apela la mila trecătorilor. Cât mai departe de zonele centrale.

Chiar dacă sună total neprofitabil, pentru cerşetori, evident, autorităţile austriece dau asigurări că s-au gândit la binele ambelor părţi. Autorităţile austriece speră ca, prin controversata măsură, să stopeze formarea bandelor de cerşetori dar şi să îi protejeze mai bine pe aceştia.

În ultimele luni, mesajele xenofobe s-au înmulţit. Mai mult, a fost înfiinţată chiar şi o pagină pe care se postează tot felul de mesaje de ameninţare. În prezent, numărul cerşetorilor din Salzburg ajunge la câteva mii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Oamenii strazii din Salzburg vor putea cerşii numai cu permis de la primărie